2010 yılı Aralik ayı konuları

Aile hekimlerinin maaşı ne kadar?

  • mrhs

Aile hekimine yapılacak ödeme 5 kalemden oluşur: 1. Kayıtlı kişiler için ödenecek ücret. 2. Sosyo-ekonomik gelişmişlik düzeyi ücreti. 3. Aile sağlığı merkezi giderleri. 4. Gezici sağlık hizmeti giderleri. 5. Tetkik ve sarf malzemesi giderleri. Yukarıda sayılanlardan, sosyo-ekonomik gelişmişlik düzeyi ücreti, aile sağlığı merkezi giderleri, tetkik ve sarf malzemesi giderleri ve gezici sağlık hizmetleri ödemelerinden Damga Vergisi hariç herhangi bir kesinti yapılmaz.

Sağlık Bakanı aile hekimiyle tanıştı

  • mrhs

"Şu ana kadar bir ihtiyaç duymamıştım. Şimdi biraz öksürdüğüm için geldim."

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, evinin yakınındaki Beştepe Aile Sağlığı Merkezi'nde Aile Hekimi Gönül Kaya ile tanıştı. Aile hekimi ile ilk kez bir araya geldiğini söyleyen Bakan Akdağ, "Şu ana kadar bir ihtiyaç duymamıştım. Şimdi biraz öksürdüğüm için geldim." dedi.
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Beştepe Aile Sağlığı Merkezi'nde Aile Hekimi Gönül Kaya'yı ziyaret etti. Yanında getirdiği çikolatadan aile hekimine ikram eden Bakan Akdağ, tanışmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Akdağ, "Evimiz de yakın, işimiz kolay." dedi.

Akdağ, Kaya'dan, kendisine kayıtlı kaç kişinin olduğu, bunlardan kaçı ile tanışma fırsatı bulduğu konusunda bilgi aldı. Günde 25-30 hastanın müracaat ettiğini belirten Kaya, kendisine kayıtlı 3 bin 700 kişi bulunduğunu, bunların yarısı ile görüştüğünü söyledi.

İşsize 1500 TL Maaş

  • ebordro

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, işsizlik maaşlarını yükseltmek ve işsizlik sigortasından yararlanma koşullarını kolaylaştırmak için kolları sıvadı.

Bakanlık, işsizlik maaşını da kriz maaşını da asgari ücrete endekslemekten vazgeçiyor. Böylece çalışırken yüksek prim ödeyen işsizin de, kriz nedeniyle maaşını fondan alan çalışanın maaşı da 1500 lirayı bulacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, işsizlik sigortasından yararlanmayı kolaylaştırıp, maaşı artırıyor. İşsizlik maaşını da kriz maaşını da asgari ücrete endekslemekten vazgeçiyor. Böylece çalışırken yüksek prim ödeyen işsizin de; kriz nedeniyle maaşını fondan alan kriz çalışanının maaşı da 1500 lirayı bulacak.

Hesaplama kriteri değişiyor

Çalışma Bakanlığı, işsizlik maaşlarını yükseltmek ve işsizlik sigortasından yararlanma koşullarını kolaylaştırmak için harekete geçti. Bakanlık bürokratları, çalışmayla ilgili hazırlıklarda sona gelirken, konuyu sendikaların görüşüne açacak.