2011 yılı Ocak ayı konuları

En Düşük Memur Maaşı 1.496 TL

  • ebordro

Denge tazminatı, eflasyon zammı, % 4'lük normal memur maaşı vs. gibi kalemlerin toplamı en düşük memur maaşının 1.469 lira olduğu söyledi.

Ancak Sağlık Bakanlığında çalışan bir 4.b'li hemşire Aralık 2010'da 945 tl maaş aldı. Ocak 2011 de ise 1020 tl maaş alacak.

Çalışılan birime göre 100 tl döner sermeye alanda var, 500 tl döner sermaye ( iyi olarak kabul ediliyor).Ayrıca izin rapor gibi durumlarda bu ücrette kesiliyor.

Bundan 5 yıl önce sağlıkçılar asker öğretmen polis gibi meslek gruplarıyla aynı maaşı alıp ekstra birde ek ödeme yani döner sermeye alırken bugün ise maaş artı döner bu meslek gruplarının çok çok altında kalıyor.

Aile hekimliğinde yeni uygulama

  • mrhs

Hastalara akşam da bakılabilecek!

Aile hekimliğinde vatandaşın en çok talep ettiği uygulama hayata geçiyor. Aile hekimleri bundan böyle akşam saatlerinde de hastalara bakacak. Saat 17.00'den sonra vatandaşlar hekimine gidip muayene olabilecek. Bunun için bir mahalleden belli sayıda vatandaşın il sağlık müdürlüklerine dilekçeyle başvurması gerekiyor.

Türkiye'nin 81 ilinde hayata geçen aile hekimliğinde 'vatandaşa göre tedavi saatleri' uygulaması başlıyor. Aile hekimleriyle ilgili mesai kaydırması çalışması yapan Sağlık Bakanlığı bu konuda İl Sağlık Müdürlüklerini yetkilendirdi. Haftalık mesaileri 40 saat olan aile hekimlerinin bu dilimi en verimli şekilde kullanmaları için mesai bölünecek. Vatandaşın en çok gerekli olduğu saatlere göre aile hekimlerine yeni çalışma saatleri tayin edilecek.

e-BORDRO İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

  • ebordro

Emekli Sicil Numarası ile Memuriyet/Kurum Sicil Numarasının say2000i sistemine girilmemesi veya hatalı girilmesi nedeniyle maaş bordrolarını alamayıp hata mesajı alan personellerin, öncelikle kendi kurum mutemetlerine müracaat etmek suretiyle eksik/hatalı olan bilgilerini (Emekli/memuriyet sicil numarası) muhasebe biriminden sisteme girdirmeleri/düzelttirmeleri gerekmektedir.

Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı personellerinden alınan e-maillerde kurumları tarafından kendilerine memuriyet sicil numaraları verilmediği, bunun yerine mebsis numarası verildiği bildirilmektedir. Bu durumda olan MEB personellerinin kendi kurum mutemetlerine müracaat ederek memuriyet sicil numarası yerine maaş bilgi girişi formunda bulunan Memuriyet Sicil No alanına mebsis numarasını say2000i sistemine girdirmeleri gerekmektedir.

Bu çerçevede, yukarıda belirtilen hususlar dikkate alınarak bordro alınamaması durumunda, kbs@muhasebat.gov.tr adresine e-posta gönderilmeden önce ilgili tahakkuk birimine ve muhasebe birimine müracaat edilmesi gerekmektedir. kbs@muhasebat.gov.tr adresine sadece, söz konusu müracaatlardan sonuç alınamaması durumunda e-posta gönderilecektir.

E BORDRO tıkla MAAŞINI HEMEN ÖĞREN!

  • ebordro

Maaş bordrosu ve Döner Sermaye bordrosu için aşağıdaki linke tıklayınız:

E BORDRO tıkla MAAŞINI HEMEN ÖĞREN!



E bordro, Ebordro, Kişi bordrosu, E bodro, E bordro maaş, e bordro maliye, E bordro muhasebat, E bordro öğrenme, e bordro öğretmen, E bordro sorgulama, e bordrom, e maaş, aylık bordro, E-bordro, E-bordro maaş, E-bordro meb, E-bordro milli eğitim, E-bordro sorgulama, Maaş, maaş bordrosu, Maaş bordrosu öğrenme, Maaş hesaplama, maaş öğrenme, maaş sorgulama, Öğretmen maaş bordrosu, bodro, bordro, Bordro bilgileri, Bordro hesaplama

AÇIKLAMA :
- Bordro alımı; say2000i de maaş hesaplaması yapılan genel bütçeli kamu idarelerinde çalışan memurlara açılmıştır.
- Memurların, ilk aşama uygulamasında son iki aya ait maaş bordroları Excel formatında ekrana gelecektir.

112'de Çalışan Att'nin Maaş ve Döner Sermayesi Arttırıldı

  • ebordro

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Sağlık-Sen tarafından İl Sağlık Müdürlüğü'ne açılan dava sonuçlandı. İdarenin kabul etmediği maaş ve döner sermaye artırımı ile ilgili açılan davada, mahkeme maaş ve döner sermayenin artırılmasına karar verdi.
Ereğli'de 112 acil sağlık hizmetleri istasyonunda çalışan Canan Taştan isimli çalışanın maaş ve döner sermeye artırımı isteği, İl Sağlık Müdürlüğü idaresi tarafından geri çevrilmişti. Sağlık-Sen Başkanı Ali Kabaş, sendika avukatları ile görüşerek dava açmıştı. Zonguldak Bölge İdare Mahkemesi'nde görülen dava sonucu Canan Taştan'ın maaş ve döner sermaye artırımı kabul edildi.

Kdz. Ereğli Sağlık Sen İlçe Başkanı Ali Kabaş, şimdiye kadar sözleşmeli çalışanlar ile ilgili birçok bölge idare mahkemesi ve emsal karara imza attıklarını hatırlatarak, "Sağlık-Sen kazanımlarına devam ediyor." dedi.

EMEKLİYE İLAÇ GİBİ GELECEK

  • ebordro

Emekli aylıklarında yapılacak ilave artışların finansmanının büyük ölçüde ilaç ve sağlık harcamalarındaki tasarrufla karşılanacağı öğrenildi.

İşçi ve bağımsız çalışan emeklilerinin uzun süreden beri beklediği emekli aylıkları arasındaki adaletsizliğin giderilmesi çalışmalarında nihayet sona gelindi. 2000 öncesi ve sonrası emekli olanlar arasındaki farkı kapatmak amacıyla yapılacak düzenlemede, aradaki farkın bir miktar telafi edileceği, tümüyle kapatılmasının söz konusu olmadığı kaydedildi. Aylığı düşük seviyede bulunan işçi emeklilerine 100 lira zam yapılması durumunda halen 608 lira olan ortalama aylıkları yüzde 16 artacak.

Bağımsız çalışanlarda halen 561 lira olan 6. basamaktan emeklilerin aylıklarına 100 lira artış yapıldığında artış oranı yüzde 18’i bulacak.

MEMUR MAAŞI BU AY YÜKSELECEK

Aile hekimi promosyon kalem bile alamayacak!

  • mrhs

Promosyon ürünler, aile hekimlerinin sözleşmelerinin feshedilmesine neden olacak.

Tek bir kalem bile 5 puan cezaya sebep olurken, 100 puanı silinen hekimin sözleşmesi iptal edilecek. Bursalı aile hekimleri yürürlüğe yeni giren Aile Hekimleri Yönetmeliği’ni değerlendirdi.

UYGULAMA KALDIRILSIN
Bursa Aile Hekimleri Derneği Başkanı Murat Girginer, yalnızca aile hekimlerine getirilen promosyon yasağının kendilerini rencide ettiğini kaydetti. Girginer, “Ceza yönetmeliğinde 100 ceza puanı yer alıyor. 100 ceza puanını dolduranların sözleşmeleri feshedilecek. Bir promosyon kalemin ceza puanı 5 puan. Yani 20 kalemle aile hekimliği sözleşmelerimiz feshedilecek. Bu denli adaletsiz olan bu uygulamanın kaldırılması gerekiyor” dedi. Hekimler, promosyon ürünlerini birmasanın üzerine sıralayıp ‘ele geçirilen malzemeler’ yazanmasa üzerinde fotoğraf çektirerek yönetmeliğe tepkilerini esprili bir şekilde dile getirdi.

İHA

E-okul kopyacı öğrenciyi ödüllendiriyor

  • yönetim

Öğrencilerin notlarının girildiği e-okul sistemi yönetmeliğe uygun hazırlanmadığı için kopyacı ve mazeretsiz sınava girmeyen öğrenciler adeta ödüllendiriliyor. Yönetmelik ve sistemdeki uyumsuzluk şöyle:

Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliği ile e-okul sistemi arasındaki uyumsuzluk kopyacı ve mazeretsiz sınava girmeyen öğrencilere yaradı.

Yönetmelik kopya çeken ve mazeretsiz sınava girmeyen öğrenciye not verilmeyeceğini ama ortalaması hesaplanırken sıfır puan üzerinden hesaplanması gerektiğini söylerken, E-okul sistemi buna izin vermiyor.

YÖNETMELİK NE DİYOR

Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliğin 36’ncı maddesi c fıkrasının son paragrafı şöyle: “Kopya çeken öğrencinin sınavı geçersiz sayılır ve puanla değerlendirilmez. Ancak, dönem puanının hesaplanmasında aritmetik ortalama alınırken sınav sayısına dâhil edilir. Ayrıca bu durum, ders öğretmenince okul yönetimine bildirilir.”

E-Okul'u çökertmek için hazırlanıyorlar

  • yönetim

Bir sosyal paylaşım sitesinde ilginç bir grup kuruldu. Çoğunluğu öğrencilerden oluşun "e-okulun çökmesi için hepimiz aynı anda gircez" grubundakiler, bugün eş zamanlı sisteme giriş yapacak.

Facebook'ta hafta başında çoğunluğu 10 ile 20 yaş arasındaki orta öğretim öğrencilerinden oluşan ilginç bir grup kuruldu. Sosyal etkinlik amacıyla kurulan gurubun ismi ise "e-okulun çökmesi için hepimiz aynı anda gircez" başlığıyla oluşturuldu. Bugün saat 17.00-19.00 arasında tüm üyelerini "e-okul"a girmesini isteyen grup etkinlik çağrısına 148 bin kişi "katılacağım" cevabı verdi. Toplam 1 milyon kişiye davet gönderen sosyal etkinlik için 16 bin 255 kişi de belki cevabı verdi.