2011 yılı Subat ayı konuları

Aile hekimleri istifa ediyor!

  • mrhs

200 kişi görevi bıraktı! İstifaların daha da artması bekleniyor! 700 bin kişinin aile hekimi kim olacak?

İstanbul Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, İstanbul'da Aile Hekimliği Uygulamasını Değerlendirme Toplantısı'nda bir açıklamada bulundu. Açıklamasında ''Hastanelerden, 112'lerden ve kamunun diğer alanlarından aile hekimliği için ayrılan hekim, ebe ve hemşire sayısı 3 bini bulmuştur. Ancak aile hekimliği sisteminde şu ana kadar yaklaşık 200 istifa olmuştur, 50 kadar da hemşire görevinden ayrılmıştır'' dedi. 200 aile hekiminin istifa etmesi akıllarda bazı soru işaretleri oluşturdu.

"200 aile hekiminin istifasıyla kaç kişi hekimsiz kalacak?", "Her aile hekimine 3 bin 500 kişi düşüyor. Peki istifalarla 700 bin kişiye kim aile hekimliği yapacak?", "İstifa eden 200 hekimin hastaları diğer aile hekimlerine aktarılırsa ne kadar kaliteli hizmet verilir?" gibi sorular bizim de aklımızı kurcaladı.

"BASKICI BİR YÖNETMELİK VAR, İSTİFALAR ARTACAK"

Faiz 7 ayın zirvesinde

  • ebordro

Gösterge tahvilin faizi yüzde 8.65'e çıkarak son 7 ayın en yüksek noktasına ulaştı.

Global konjonktür, Merkez Bankası'nın izlediği politika ve enflasyonun düşüş eğilimini sürdürmesinin etkisiyle geçtiğimiz ay yüzde 6.86'ya kadar inen ve tarihi en düşük seviyelerini gören gösterge tahvil faizi bugün yüzde 8.65'e kadar çıktı.

Bu seviye, son 7 ayın en yüksek noktası olurken, gösterge tahvil faizinde 2010 yıl sonu itibariyle yüzde 21.83'lük artış yaşandı. Faiz yüzde 8.41'i gördüğü 4 Şubat Cuma gününe göre ise yüzde 2.86 oranında arttı.

İŞKUR engellilerin ayağına gidecek

  • işkur

Güncelleme : 25.02.2011 12:02 Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İşgücü Uyum Dairesi Başkanı Kemaleddin Metin, gelecek günlerde başlatacakları ''Mobil Ofis'' uygulaması ile evinden çıkamayan engelli vatandaşların evine giderek iş danışmanlığı hizmeti vereceklerini belirterek, ''İŞKUR artık 2011 yılında engelliye dokunacak. İşsiz engelli bırakmamayı hedefliyoruz. Danışmanı olmayan, görüşme yapılmamış, bir eğitime yönlendirilmemiş engelli kalmayacak'' dedi.

Metin, Türkiye'de engelli istihdamına yeterli önemin verilmediğini, kurum ve kuruluşların engelli istihdamı konusunda yetersiz kaldığını kaydetti.