2011 yılı Mart ayı konuları

Eve gelen aile hekimi mi?

  • mrhs

"Biz aile hekimiyiz" dediler... Kadının koluna sıvı enjekte ettiler ve...

Hayatımızın her alanında olan dolandırıcılar sağlık sektörüne de elini attı. Yeni numaraları ise "Biz aile hekimiyiz" demekle başlıyor... Son bir ayda bu tür dolandırıcılık vakaları arttı. En son Antalya'da genç bir kadının evine gelen dolandırıcılar önce kendilerini aile hekimi olarak tanıttı sonrasında genç kadına aşı vurulması gerektiğini söyledi. Genç kadına bayıltıcı sıvı enjekte eden iki kişi, evdeki ziynet eşyalarıyla laptopu çalıp kayıplara karıştı.
İstanbul'da da buna benzer bazı olaylar gerçekleşince yetkililer uyarmaya başladı.

İŞKUR, işsize mobil ofisle ulaşacak

  • işkur

İŞKUR, sayısı 3 milyonu aşan işsizler için geliştirdiği proje ile mobil ofisler kurarak, işsizin ayağına gidecek. Buna göre seyyar araçlar sokak sokak gezip işsizlerin listesini çıkaracak

Hükümet, sayısı 3 milyonu aşan işsize yeni istihdam yaratmak için her gün yeni adımlar atarken, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) da yeni bir proje geliştirdi. İŞKUR, "Mobil Ofis" projesi ile işsiz vatandaşların ayağına gidecek. Gezici nitelikteki bu ofisler, ihtiyaç duyulan yerleşim birimlerine yönlendirilerek, buradaki işsizlerin listesi çıkarılacak. Mobil Ofis projesinde öncelik engelliler ve kadınlara verilecek. Ankara'da başlayan pilot uygulama tüm Türkiye'de yaygınlaştırılacak.

BEYAZ YAKALILARA DA İŞ

Aile hekimi kapıya gelmez

  • mrhs

Gelenlere sakın inanmayın...

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu Başkanı (AHEF) Başkanı Dr. Hasan Eraydın son zamanlarda Aile Hekimliği kisvesi altında işlenen hırsızlık ve dolandırıcılık vakaları ile ilgili açıklama yaptı!

Üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz ki kendini Aile Hekimi olarak tanıtan bazı kişiler, geldikleri evlerde, aşı yapmak bahanesi ile, hırsızlık ve dolandırıcılık girişiminde bulunmuşlardır

Bu durum bize göstermiştir ki halkımız hala Aile Hekimi'nden nasıl yararlanacağını bilmiyor. Aile Hekimliği Sistemi, çok özel durumlar hariç Aile Sağlığı Merkezleri'nde verilen bir hizmettir. Kapı kapı dolaşarak hekimin verdiği bir hizmet değildir.

Aile Hekimliği Hizmeti, Aile Sağlığı Merkezleri'nde verilir ve halkımızın kendi aile hekimini bulması ve merkeze gitmesi en temel ilk harekettir.
Aile hekimliği adı altında size evinizde kan alma,enjeksiyon yapma gibi bir talep geldiği durumda kesinlikle yaptırmayınız mutlaka emniyet güçlerine haber veriniz

Kredi kartı faizlerinde indirim

  • ebordro

Aylık azami akdi faiz oranı Türk Lirası için yüzde 2,12'ye, gecikme faizi de yüzde 2,62'ye indirildi.

Kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranları düşürüldü.

Merkez Bankası, Kredi Kartı İşlemlerinde Uygulanacak Azami Faiz Oranları Hakkında Tebliğ'de değişikliğe gitti. Söz konusu değişiklik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Değişikliğe göre, aylık azami akdi faiz oranı Türk Lirası için yüzde 2,12, ABD Doları için yüzde 1,70 ve Euro için yüzde 1,64, aylık azami gecikme faizi oranı, Türk Lirası için yüzde 2,62, ABD doları için yüzde 2,20 ve Euro için yüzde 2,14 olarak belirlendi.

Gümüş fiyatları 31 yılın zirvesinde

  • ebordro

Gümüşün uluslararası piyasalardaki fiyatı, 37.875 dolar/ons ile son 31 yılın en yüksek seviyesine çıktı.

Gümüş fiyatı, 2010 yılında gösterdiği performansla yıllık bazda yüzde 80'i aşan bir artış göstererek 30.900dolar/ons seviyelerinden kapandıktan sonra 2011 yılında da hareketli bir seyir izliyor.

Yılın üçüncü ayı tamamlanırken 26.360 dolar/ons'a kadar inerek bu yılın en düşük seviyesini gören gümüş fiyatı, altının uluslararası piyasalardaki hareketiyle de ilgili olarak 37.875 dolar/ons'a ulaştı ve son 31 yılın rekorunu kardı.

Gümüş fiyatında geçen hafta sonuna göre artış oranı yüzde 7,20'ye, 2010 sonuna göre artış oranı ise yüzde 22,30'a ulaşmış durumda.