2012 yılı Haziran ayı konuları

İŞKUR'a güvenen gençler kız istiyor

  • işkur

Gençlerin geleceğini planlayan İŞKUR, bir kamu spotuyla tanıtım atağı başlattı. Spotta işsiz genç, kızın babasına "İŞKUR'a güvenerek kızınızı istiyorum" diyor

Mesleki eğitim programlarına toplumsal farkındalığı arttırmayı amaçlayan İŞKUR, işşiz bir gencin "İŞKUR'a güveniyorum" diyerek kız istemesini anlatan kamu spotu hazırladı. RTÜK tarafından onaylanan kamu spotu, ulusal televizyon kanallarında yayınlanacak. Genç kızın, dünürcülere kahve ikramıyla başlayan kamu spotunda kızın babası, işsiz gence "İşin nedir evladım?" diye soruyor. Gencin, "İşim yok efendim, şimdilik" cevabı üzerine şaşıran babanın bu kez "Peki meslek?" şeklindeki sorusuna genç adam "O da yok" diye yanıt veriyor. Baba, "Oğlum senin işin yok, mesleğin yok. Neye güvenerek istiyorsun kızımı?" diye kızınca da genç talibin rahat bir tavırlarla verdiği "İŞKUR'a" yanıtı herkesi şaşırtıyor.

PROFESYONEL EKİP ÇALIŞTI

Bir dokun bin âh işit aile hekiminden

  • mrhs

Merhaba hocam,

Ben Çapa mezunuyum ve şu an aile hekimi olarak çalışıyorum.

Genel olarak beni rahatsız eden birkaç meseleyi yazıyorum. Belki bunlar hakkında yazarsınız da Bakanlıkta birileri görür, bizim sesimizi duyan yok çünkü.

1 Antibiyotik kullanımı

İnsanlar o kadar alışmış ki artık çok yoruldum. Tabii eczaneler de öyle ve tabii ki bazı doktorlar da.

Gereksiz yere antibiyotik yazmadığım için doktor arkadaşlardan da tepki alıyorum. Sekonder enfeksiyon mutlaka eklenir mantığı. Bu konuda eczane kalfası hocam “siz antibiyotik yazamıyor musunuz” diye sordu. Hastalar tartışıyor(en azından kendi hastalarımın akıllı olanları artık daha mutlu çünkü artık gereksiz ilaç kullanmıyorlar.)

Memurlar en az 325 lira zam farkı alacak

  • ebordro

Memurlar zamlı maaşlarını cuma günü alacak. 2.7 milyon kişiye 325 ile 1530 lira arasındaki zam farkları ödenecek.

Maliye Bakanlığı, tüm hesaplamaları tamamladı. 2.7 milyon memurun yüzde 4 zam eklenmiş yeni maaşları cuma günü ödenecek.

Zamla birlikte aile yardımı ödeneği de dahil edilmiş en düşük memur maaşı 1694 lira oldu.

Ortalama maaş, 1967 liraya yükselirken, ek ödemenin de dahil olduğu en düşük memur emeklisi maaşı 1042 lira oldu.

Maaşlar, 1 Temmuz'dan itibaren bu rakamların üstüne yüzde 4 daha zamlanacak. Yılın ilk yarısında enflasyon yüzde 4'ü aşarsa 1 Temmuz'dan itibaren enflasyon farkı zammı da maaşlara yansıyacak.