2013 yılı Ocak ayı konuları

Eski elektronik ürünler toplanacak

  • ebordro

Elektronik ve elektrikli ürün şirketleri Haziran'dan itibaren piyasadaki eski ürünleri toplayacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın atıkların geri dönüşümü uygulaması kapsamında Haziran ayında yürürlüğe girecek yönetmelikle, elektronik ve elektrikli ürünlerde, firmalara sattıkları ürünlerin yaklaşık yarısına kadar, piyasadaki eski ürünleri toplama zounluluğu getirilecek.

Buna göre, ağırlık bazında olmak üzere 2013’te büyük ev eşyalarının yüzde 65’i, küçük ev aletlerinin yüzde 40’ı, bilişim ekipmanları ve telekomünikasyon ekipmanlarının yüzde 50’si, elektrikli ve elektronik aletlerin yüzde 40‘ı, oyuncaklar, eğlence ve spor aletlerinin yüzde 40’ının yönetmelik çerçevesinde geri dönüşümü hedefleniyor.

Memura disiplin affı

  • ebordro

Memurların disiplin cezalarına af geliyor. 1 Ocak 1995 ile 11 Eylül 2012 bütün disiplin cezaları sonuçları ile affedilecek.

Memurun disiplin cezasına af geliyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı hazırlıklara başladı. 1 Ocak 1995 ile 11 Eylül 2012 tarihleri arasındaki 17 yıllık süreçte verilen disiplin cezaları, bütün sonuçları ile birlikte affedilecek.

Hazırlanan yasa taslağına son şeklini hükümet verecek. Taslak bu haliyle yasalaşırsa, sadece halen çalışan memur ve kamu görevlilerini değil, eski memurları da kapsayacak.

Velilerden karne parası istenmeyecek

  • yönetim

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2012-2013 yılı eğitim-öğretim döneminde velilerden kesinlikle karne parası istenmeyeceğini açıkladı.

Öğrenci karneleri ve başarı belgeleri için, 2013 yılında MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından ilçe milli eğitim müdürlükleri hesabına öğrenci sayısı esas alınarak kırtasiye ödeneği gönderilecek. Bu sebeple okul yönetimleri karne parası adı altında velilerden kesinlikle para talep edemeyecek.

Yanlış yazılan notunun düşürülmesini istedi

  • yönetim

Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinde ilköğretim öğrencisi 10 yaşındaki Kaan Karadeniz dürüstlüğü ile herkese örnek oldu.

Osman Tan İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Kaan Karadeniz, sosyal bilgiler sınavından 71 almasına rağmen “e-okul” sistemine 88 olarak girildiğini gördü. Okul Müdürü Ahmet Karahasan’a başvurarak notunun düzeltilmesini istedi. Okul yönetimi ders notundaki yanlışlığı düzeltirken, kendisine bu dürüstlüğünden dolayı ödül verdi.

Enerji tasarrufu çağrısı

  • ebordro

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Enerji Verimliliği Derneği'nin (ENVER) yürüttüğü ''Enerji Hanım'' projesinin Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen tanıtım programına katıldı.

Bakan Yıldız, burada yaptığı konuşmada, 21 ilde bu eğitim programlarının gerçekleştirileceğini, enerji tasarrufunun çok önemli olduğunu söyledi.

Türkiye'nin gerek petrol gerekse doğalgazla ilgili enerji tedariki nedeniyle son bir hafta içinde 4 ülkeye gitmek durumunda kaldığına dikkati çeken Bakan Yıldız, şöyle konuştu:

Öğrencilerin en merak ettiği bilgi e-okul'da

  • meb



2016-2017 eğitim öğretim sezonunun bitmesine bir hafta kala öğrencilerin en merak ettiği bilgiler e-okul'da - Tıkla Öğren

E Okul Girişi için Tıklayınız

Öğrencilerin kolaylıkla ulaşabileceği e-okul veli bilgilendirme sistemine buradan ulaşabilirsiniz.

İşte e-okul ders notları sorgulama sayfası...

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan e-okul sistemi öğrencilerin notlarını kolaylıkla öğrenebilecekleri bir sistem olarak öngörülüyor. e-okul sistemi ile öğrenciler notlarını, devamsızlıklarını ve ders programlarına rahatlıkla ulaşabiliyor. e-okul sisteminde öğrenciler giriş yaparak okuldaki durumlarını ailelerine rahatlıkla gösterebilir. e-okul vbs girişi ailelerin çocuklarını rahatlıkla izleyebileceği bir sistem.

e-okul HAKKINDA TÜM ARAMALAR

Kapalı mekânda sigara içirene ruhsat iptali...

  • ruhsat

Sağlık Bakanı Akdağ, sigaraya karşı savaşta cezaların artırılması ve ruhsatların iptali için yasal düzenlemeyi hazırladıklarını söyledi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kapalı mekanlarda sigara yasağına uymayan işletmelerin ruhsatını iptal edeceklerini açıkladı. Sigara endüstrisinin büyükşehirlerde ünlü işletmelerin cezalarını ödediğini ve tek başına cezaların caydırıcı olmadığını tespit ettiklerini belirten Bakan Akdağ, "Cezaların artırılması, ruhsat askıya alınması ve iptaline ilişkin yasal düzenlemeyi hazırladık. Yakında TBMM'de görüşülecek" dedi. Bakan Akdağ, Avustralya'nın başlattığı Kara Paket uygulamasının da üzerinde çalışmaya başladıklarını bildirdi. Sigara endüstrisine ve kapalı mekanda sigara içimine izin veren işletmelere ağır cezalar getiren yeni düzenlemeleri ilk kez SABAH'a açıkladı.

RUHSATLAR ASKIYA

Öğretmenlerin karne mesaisi

  • yönetim

Öğretmenler, ülke genelinde tüm okullarda bulunan MEB'e ait ağlardan internet üzerinden e-okul'a girerek öğrencilerinin karnelerini hazırlamaya çalışıyor.

Ancak özellikle mesai saatlerinde yaşanan yığılma nedeniyle sistem hem çok yavaşladı hem de ara ara kilitlenmeler nedeniyle öğretmenlere zor anlar yaşatıyor. Sistemin yavaşlaması ve kilitlenmesi gibi sık sık yaşanan sorunlar nedeniyle de birçok okulda öğretmenler mesai saatlerinin dışında da gece yarılarına kadar öğrencilerin karnelerini 25 Ocak Cuma gününe yetiştirebilmek için çabalıyor. Bazı okullarda ise yaşanan bu sıkıntı nedeniyle bazı öğrencilerin Cuma günü karne alamama riski olduğu belirtildi.

Öğrenciler karne alıyor notlar e-okul'da

  • meb



Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisedeki yaklaşık 17 milyon öğrenci karne heyecanı yaşıyor. Karne notları e-okul'dan da öğrenilebiliyor.

18 Eylül 2017'de başlayan 2017-2018 eğitim öğretim yılının ilk yarısı, Ocak'ta sona eriyor. Okulla bu yıl tanışan 66-72 aylık yaklaşık 2 milyona yakın birinci sınıf öğrencisi de ilk kez karne alacak.

E OKUL KARNE NOTLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

700 bin öğretmen ve 17 milyon öğrenci, 2 haftalık yarıyıl tatilinin ardından Şubat'ta ders başı yapacak. Eğitim öğretim yılının ikinci yarısı Haziran 2018'de sona erecek.

İkinci dönem, ortaokul öğrencileriyle lise son sınıf öğrencileri için sınav heyecanıyla geçecek.

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi

  • hayat



E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi girişi için aşağıdaki linke tıklayınız..



E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi girişi için tıkla





Resimdeki Rakamlar :
Öğrenci T.C. Kimlik No :
Öğrenci Okul No :

Mill Eğitim Bakanlığı Mobil Bilgi Servisi tanıtımı için tıklayınız.
Mill Eğitim Bakanlığı Mobil Bilgi Servisi sık sorulan sorular için tıklayınız.
e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi mobil ortamda test yayınına başlamıştır.Mobil cihazlardan Veli Bilgilendirme Sistemine girildiğinde otomatik yönlendirme yapılmaktadır.
İKS Veli-Öğrenci Değerlendirme giriş sayfası için tıklayınız...
Sistemle İlgili bilgi Almak için
tıklayınız...