2013 yılı Ekim ayı konuları

Oltu'da iş başvurusunda izdiham

  • işkur

Erzurum'un Oltu ilçesinde İŞKUR tarafından Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında 60 kişinin işe yerleştirilmesi için yapılan kura çekiminde izdiham yaşandı.

Oltu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde çalıştırılmak üzere alınacak 60 kişilik kontenjana 480 kişi müracaat ederken, kura çekimine 365 kişi katıldı. Oltu Ortaokulu Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kura çekilişinde vatandaşlar salonda saatlerce kura çekilişini bekledi. Saat 14.10'da isim yoklamasıyla başlayan kura çekilişi, akşam geç saatlere kadar devam etti. Oltu Noteri Belma Biberoğlu, isim listesinin geç verilmesinden dolayı yeterli hazırlığı yapamadıklarını, bu yüzden gecikme yaşandığını söyledi.

Spor salonundaki izdiham kura çekiminin süresinin uzamasına neden olurken, vatandaşların tepkisine neden oldu.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 60 kişi iş sahibi olurken, belediye ve ilçe müftülüğünde işe alınacak İŞKUR elemanları da bir sonraki günlerde yine kura çekimiyle belirlenecek.

Merkezi sınavlar ana dilde yapılabilir

  • eokul

MEB Bakanı Avcı, Demokratikleşme Paketi'nde yer alan farklı dil ve lehçelerdeki eğitim ile birlikte sınavlarında ana dilde yapılabileceğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Demokrasi Paketi'nde açıkladığı farklı dil ve lehçelerdeki eğitimle ilgili hazırlıklara başladıklarını belirterek, bu uygulamaya ancak gelecek yıl geçileceğini açıkladı. Bakan Avcı, "Üniversite gibi merkezi sınavlar, tıpkı İngilizce, Almanca, Fransızca eğitim veren ya da azınlık okullarındaki gibi belli başlı dersler Türkçe, diğerleri anadilde yapılacak. Avcı, geçen yıl seçmeli ders olarak Kürtçe'yi talep eden 28 bin kişinin olduğunu söyledi. Bakan Avcı'nın açıklamaları şöyle:

GEÇEN YIL 24 BİN KİŞİ KÜRTÇEYİ SEÇTİ

Kıdem tazminatında yeni dönem nasıl olacak?

  • ebordro

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren kıdem tazminatı sisteminde değişiklik yapılacak. Kıdem tazminatı yıllık değil, artık aylık hesaplanacak. Ayrıca kıdem tazminatı için fon kurulacak.

Kıdem tazminatında devlet güvenceli dönem başlıyor.

Bakan Avcı: Dershanelere ruhsat yok!

  • ruhsat

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı dershane tartışmasına son noktayı koydu: “1 Ocak 2014'ten itibaren dershanelerin ruhsatları yenilenmeyecek. Dershaneler artık yasal olarak da Milli Eğitim sistemi içerisinde yer almayacak”

Uzun bir süredir kapanıp kapanmayacağı tartışma konusu olan dershanelerin durumuyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı net tarih verdi. Kanal 7 televizyonunda Başkent Kulisi programında gazeteci-yazar Mehmet Acet'e konuşan Bakan Avcı, 2014-2015 öğretim yılında MEB sistemi içinde dershanelerin olmayacağını belirtti:

"DERSHANELER MEB SİSTEMİ İÇERİSİNDE OLMAYACAK"

Ruhsat almadan önce danışın

  • ruhsat

Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, devir nedeniyle veya yeni işyeri açmak için yapılan ruhsat başvurularında son günlerde yine vatandaşların sıkıntılar yaşadığını hatırlatarak uyarılarda bulundu.

Vatandaşları, yapacakları işlemler sırasında mağdur duruma düşmemeleri konusunda bir kez daha uyaran Başkan Tartan," Vatandaşlar işyeri ruhsatı almadan önce bize danışsın. Önceden alacakları önlemler sayesinde zarara uğramasınlar" dedi.

Sbs Sınavı Neden Kaldırıldı

  • teog

Avcı SBS'nin neden bittiğini açıkladı
Nabi Avcı, Yeni eğitim sisteminin ayrıntıları, dershane tartışmaları, öğretmen atamaları, SBS'nin kaldırılış nedenlerini açıkladı.
Avcı SBS'nin neden bittiğini açıkladı Avcı SBS'nin neden bittiğini açıkladı Avcı SBS'nin neden bittiğini açıkladı


Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Söz Bitmeden'de canlı yayında soruları cevapladı.

Yeni Şafak Gazetesi'nden ayrılırken 'Kivi' isimli mektubu neden yazdı?

O mektup bir veda olmakla birlikte ayrılışımla ilgili de bir açıklamaydı aynı zamanda.. Kivi'yi bir meyve olarak biliyoruz ama aynı zamanda bir kuş ismidir. Kanatları olan ancak uçmasına yetmeyen yani uçamayan bir kuştur. Aynı zamanda İngiliz Hava Kuvvetlerinin argosunda uçuştan men edilen pilotlara verilen bir isim. İşte benim o yazım da "Biz burada çok güzel işler yapacaktık ama patronlar bize bu imkanı sağlayamadılar, gidiyoruz" yazısıydı.

Milli Eğitim Bakanlığı gözünü korkuttu mu?

Meb Teog Sınavları İçin Okulları Uyardı

  • teog

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okullardan bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) sınavında bir aksaklık yaşanmaması için tedbir almalarını istedi. Daha önce yapılan açıklamalarda sınavın kasım ayının son haftasında düzenleneceği duyurulmuştu.

BOŞ GEÇEN DERSLERLE İLGİLİ TEDBİR ALINACAK

Alınan tedbirlere rağmen öğretmen temininde güçlük çekilen derslerde okul müdürlüklerince ivedikle il/ilçe milli eğitim müdürlükleriyle iletişime geçilerek boş geçen derslerle ilgili gerekli tedbirler zamanında alınacak. Ortak sınav yapılacak dersler için, okullardaki kadrolu branş öğretmenleri öncelikle 8’inci sınıflarda görevlendirilecek.

Bakanlıkça yayımlanan genelgede, temel eğitimden ortaöğretime geçişte öğretmenin ve okulun rolünü arttırarak sınav kaygısından uzan bir değerlendirme sürecini içeren yeni sistemin, 2013-2014 eğitim öğretim yılında uygulanacağı hatırlatıldı.

TEOG (Temel Öğretimden Orta Öğretime Geçiş) Sistemi Nedir

  • teog

TEOG, temel eğitimden ortaöğretime geçiş sisteminin kısaltmasıdır. Bu yeni sisteme göre 6, 7 ve 8. sınıflarda 6 dersten 6 ayrı sınava girecek ve ağırlıklandırılmış merkezi sınav puanına eklenmiş yılsonu başarı puanlarının ortalaması ile liselere yerleşeceksin.

6 temel ders için (Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, TC İnkılap Tarihi, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi) öğretmeninin sene içerisinde düzenlediği sınavlardan biri merkezi olacak. 3 sınavı olan derslerin 2. sınavı, 2 sınavı olan derslerin 1. sınavı merkezi olarak gerçekleşecek. Bu sınavlardan aldığın sonuçlar doğrultusunda ağırlıklandırılmış merkezi sınav puanın hesaplanacak.

6, 7 ve 8. sınıflarda 1. ve 2. dönem sonunda girdiğin bütün sınavlar baz alınarak yıl sonu başarı puanların hesaplanacak ve bu puan senin liseye yerleşme puanını etkileyecek.

Sınavlara kendi okulunda gireceksin ve sorular çoktan seçmeli (4 seçenekli) olacak.

Yanlışların doğrularını etkilemeyecek.

Özel hastanelerde kadro satışı bitecek

  • ruhsat

Özel hastaneler arasındaki "kadro satışı"nın 1 Ocak'ta sona ermesine yönelik düzenlemeyle ilgili sektörden gelen eleştirilere Sağlık Bakanlığı yanıt verdi.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü İrfan Şencan, geçmişte "taksi plakası gibi doktor kadrosu satın alınıyor" eleştirileri yapıldığını anımsatarak, düzenlemeyle buna son verildiğini, oluşan "sanal piyasa"nın kaldırılmasının amaçlandığını bildirdi.

Şencan, ilgili yönetmelikte yapılan değişiklikle özel hastaneler arasında uzman değişimi ve ruhsat devrinin 31 Aralık'tan sonra mümkün olamayacağını öngören düzenlemeyle ilgili AA muhabirine bilgi verdi.

Sağlık Bakanlığınca ülke kaynaklarının daha verimli kullanılması için yaklaşık 5 yıldır planlama uygulandığını anımsatan Şencan, bu sistemle özel sektöre ihtiyaç duyulan yerler için ruhsat, mevcutlar için de yeni kadro açılmasına izin verildiğini söyledi.

2014 yılı memur maaşları zamları belli oldu!

  • ebordro

Memur maaşlarında 2014 yılında taban aylığında artış şeklinde yapılan brüt 175 liradan sosyal güvenlik primi ve vergi kesintisi yapıldıktan sonra net 125 lira kalacak ve tüm kamu çalışanlarının maaşı 125 lira artacak. 2014 yılında enflasyon oranı ne olursa olsun ayrıca bir fark ödenmeyecek.

İşbirliğiyle 40 kişiye istihdam sağlandı

  • işkur

Osmaniye Belediyesi ile Türkiye İş Kurumu (İşkur) işbirliğiyle, 40 kişiye 9 ay boyunca belediyede çalışma fırsatı çıktı

Türkiye İş Kurumu'nun düzenlediği Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında, 40 kişi Osmaniye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde çalışacak. Osmaniye Belediyesi ile Osmaniye İşkur İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle, 9 ay süreyle 40 işçi, Fen İşleri Müdürlüğü'nün yol yapımve park çalışmalarında görev yapacak.

İŞSİZLER PASİF OLMAMALI