2013 yılı Kasim ayı konuları

KPSS 2013/2 tercihleri için kamuya 11 bin 415 kadro yerleştirme talebi

  • ebordro

Kamuya 11 bin 415 kadro yerleştirme talebi...Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 182 kamu kurum ve kuruluşunca toplam 11 bin 415 kadro ve pozisyon için yerleştirme talebinde bulunulduğunu bildirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 182 kamu kurum ve kuruluşunca toplam 11 bin 415 kadro ve pozisyon için yerleştirme talebinde bulunulduğunu bildirdi.

Çelik, yazılı açıklamasında, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri çerçevesinde,kamu kurum ve kuruluşlarınca Devlet Personel Başkanlığına bildirilen kadro ve pozisyonların, nitelik kod Kılavuzu ve mer’i mevzuat açısından incelenerek ilan edilmek üzere ÖSYM Başkanlığına gönderildiğini belirtti.

Kıdem tazminatını kimler alabilecek?

  • ebordro

Geçerli mazeret gösteren kişiler tazminatlarını alabilecek. Her işten atılan tazminat alamayacak.

Türkiye’de yaklaşık 12 milyon çalışanın kıdem tazminatı sistemini değiştiren, kıdem tazminatı fonu oluşturulmasına yönelik taslakta, kıdem tazminatı ödemelerinde üç ayrı gruba öncelik verilmesi öngörüldü.


Buna göre, TOKİ’den ev alana, askere gidene ve kendi işini kurana kıdem tazminatı erken ödenecek. Bunun dışındaki çalışanlar ise, kıdem tazminatlarını sadece emeklilik halinde alabilecekler.

Mevcut sistemde, işten atılanlara ve emekliliği hak edenlere kıdem tazminatı ödemesi yapılıyor.

İŞKUR 9 ayda 540 bin kişiye iş buldu

  • işkur

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürü Nusret Yazıcı, 2013'ün ilk 9 ayında kuruma kayıtlı işsiz sayısının 333 bin artarak 2 milyon 455 bine yükseldiğini söyledi. Aynı dönemde yaklaşık 1 milyon 850 bin kişinin iş için kendilerine başvurduğunu kaydeden Yazıcı, 540 bin kişiye istihdam sağladıklarını söyledi. Yazıcı, işe yerleştirdiklerinin 27 binini engellilerin oluşturduğuna dikkat çekti.

Trafik cezalarında yeni dönem

  • Trafik

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), MOBESE ve trafik görevlilerinin araç plakalarına yazdığı cezalardan vatandaşların daha hızlı haberdar edilmesi için cep telefonlarına mesaj göndermeye yönelik çalışma yapıyor.


Türkiye'de yılda ortalama 11 milyon trafik cezası yazılıyor. Bu cezaların 5-6 milyonunu ise görevlilerin ve kameraların plakalara yazdığı cezalar oluşturuyor.
EGM, plakalara yazılan cezaların vatandaşa geç tebliği ya da adreslerinde bulunmamaları nedeniyle tebligatların muhtarlara teslimi dolayısıyla, vatandaşın mağdur duruma düşmesi üzerine, ceza bilgisinin elektronik ortamda ulaştırılması için çalışma yapıyor.
Emniyet, bu doğrultuda plakalara yazılan cezalardan vatandaşların daha hızlı haberdar edilmesi için cep telefonlarına bilgi mesajı gönderme konusunda çalışmalarını hızlandırdı.

İŞKUR ve üniversiteden 'kariyer' dayanışması

  • işkur

Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR), kurumun faaliyetlerini daha etkin bir şekilde yürütmek ve daha geniş kitlelere ulaşmak amacıyla, Toros Üniversitesi'yle işbirliğine gitti. İşbirliğinin protolü törenle imzalandı. Mersin İŞKUR İl Müdürü Mustafa Kutlu ile Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tayyar Şen tarafından imzalanan protokol kapsamında mesleki eğitimler, kişisel gelişime yönelik faaliyetler, kariyer günleri, istihdam fuarı, sektörel toplantılar gibi birçok alanda ortak etkinlikler düzenlenmesi amaçlanıyor.

5 bin 200 sözleşmeli sağlık personeli alınacak

  • ebordro

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu (TKHK), mahrumiyet bölgelerindeki sağlık personeli eksikliğini gidermek amacıyla sözleşmeli personel alımına gidecek. Mahrumiyet bölgesine 5 bin 200 sağlık personeli alınacak.

Kurum özellikle doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi olmak üzere ülke genelinde belirlenen 5 ve 6. Bölgedeki 26 ilde şehir merkezi veya ilçelerinde sözleşmeli pratisyen ve uzman hekim istihdam edilecek. İstihdam edilecek hekimlerin maaşları 2 kat artacak.

Kıdem tazminatı için BES formülü

  • ebordro

Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Recep Koçak, sektör olarak kıdem tazminatıyla ilgili taleplerinin olduğunu, kıdem tazminatında biriken fonların BES fonlarında değerlendirilmesini istediklerini söyledi.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Dr. Vahdettin Ertaş, Türkiye Sigorta Birliği'nin (TSB) Bireysel Emeklilik Sistemi'nin (BES) 10. yıl dönümü dolayısıyla düzenlediği basın toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

İlaç lobisine 'ruhsat' ayarı

  • ruhsat

İlaç şirketlerinin "Zam yoksa ilaç yok" tehdidine karşı Sağlık Bakanlığı rest çekti. Yönetmeliği değiştiren bakanlık, 'fiyat düşük' bahanesiyle piyasaya ilaç vermeyenin ruhsatını iptal edecek

Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınavları Tarihleri ve Kılavuzu Yayınlandı

  • eokul

Milli Eğitim Bakanlığınca yapılacak Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınavlarına ilişkin kılavuza göre, 8. sınıf öğrencilerinin birinci dönem ortak sınavı 28-29 Kasım 2013, ikinci dönem ortak sınavı ise 28-29 Nisan 2014’te yapılacak.

MEB’in yeni düzenlemesiyle 8. sınıflarda Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, din kültürü ve ahlak

bilgisi, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil dersleri için her dönem, iki yazılısı olanderslerden birincisinin, üç yazılısı olan derslerdenikincisinin sınavı ortak yapılacak.

Bakanlık sınavlarla ilgili usul ve esasları içeren ’’2013-2014 Eğitim-Öğetim Yılı Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınavları e- Kılavuzu’’nu internet sitesinde yayınladı.

Kılavuzda yer alan bilgilere göre, ortak sınavlarda alınan puanlar yıl sonu başarı puanı hesaplamasına dahil edilecek.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı Nasıl Hesaplanacak?

  • eokul

-Sınavın değerlendirilmesi

Ortak sınavlara katılacak öğrencilerin puanı, tek puan türünde hesaplanacak. Her soru eşit ağırlığa sahip olacak. Her adayın cevap kağıdı, 2 optik okuyucu tarafından çift kontrol sistemiyle okutulacak. Her test için doğru cevap sayıları esas alınarak ham puanlar bulunacak. Yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecek.

Kopya taraması sonucu iptal edilen dersin sınavı puanla değerlendirilmeyecek. Ancak dönem puanı ve ortaöğretime yerleştirmeye esas puan hesaplamalarında sınav adedi tam olarak alınacak.

Özründen veya başka bir sebepten dolayı herhangi bir dersten muaf olan öğrencilerin ortak sınav puanı, yıl sonu başarı puanı hesaplamasındaki usullere uygun olarak hesaplanacak. Soru iptali olması durumunda değerlendirme geçerli soru sayısı dikkate alınarak yapılacak.

İŞKUR, 420 bin kişiyi işe yerleştirdi

  • işkur

İŞKUR İnsan Kaynakları Daire Başkanı Necmettin Esen, bu senenin ilk 10 ayında 420 binin üzerinde kişiyi işe yerleştirdiğini açıkladı.

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İnsan Kaynakları Daire Başkanı Necmettin Esen, 2003 yılında sadece 65 bin kişiyi işe yerleştiren kurumun geçen yıl 360 bin bu senenin ilk 10 ayında ise 420 binin üzerinde kişiyi işe yerleştirdiğini açıkladı.

Sağlık bakanı tam gün yasasının son halini anlattı

  • ebordro

İstanbul’da düzenlenen VI. Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi’ne katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"TAM GÜN MESAİLERİNİ KENDİ KURUMLARINDA YAPACAKLAR"

Tam Gün Yasası’yla ilgili bir soru üzerine Müezzinoğlu, "Komisyondan geçti, şu an henüz daha genel kurula gelmedi. İnşallah önümüzdeki hafta Tam Gün Yasamız genel kurula gelecek ve genel kuruldan sonra artık netleşmiş olacak. Komisyondan geçen şekliyle; bir defa bütün tıp fakültesi ve diş hekimliği fakültesindeki öğretim üyelerimiz tam gün mesailerini, yani akşam 17.00’ye kadar olan mesailerini, kendi kurumlarında yapacaklar.

Teog Sınavı örnek sorular Tüm Dersler için

  • eokul

Teog örnek sorular Tüm Dersler için Teog Örnek sorular burada Teog Örnek Sorular .28-29 kasım tarihlerinde ilk kez yapılacak olan Teog örnek sorular ve çözümleri burada Teog Ortak sınavların birinci gün(28 kasım ) oturumlarında saat 9.00'da Türkçe, saat 10.30'da matematik, saat 12.00'de din kültürü ve ahlak bilgisi sınavları yapılacak.

Teog sınavların ikinci gün oturumunda ise saat 9.00'da fen ve teknoloji, saat 10.30'da T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, saat 12.00'de yabancı dil sınavları yapılacak.

Teog Türkçe ÖrnekSoruları için Tıklayınız

Teog Matematik Örnek Soruları için Tıklayınız

Teog İnkilap tarihi Örnek Soruları için Tıklayınız

TEOG Sınav Tarihleri - 2013 TEOG 8.Sınıf Ortak Sınav Tarihleri

  • eokul

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi sınav tarihleri, Merkezi Ortak Sınavı TEOGS sınavları ne zaman yapılacak, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınavlar Kılavuzu ve detayları..


TEOGS Sınav Tarihleri - 2013 TEOG 8.Sınıf Ortak Sınav Tarihi Açıklandı (MEB)






Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2013 yılında son kez yapmış olduğu SBS yerine aşamalı olarak uygulanacak ve kazanımları ile bir hayli dikkat çeken "Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi - Merkezi Ortak Sınavı TEOGS"u uygulamaya koymuştur.