2013 yılı Aralik ayı konuları

TEOG sınavında görevli öğretmene 270 TL Ücret

  • eokul

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza AYDOĞDU imzasıyla il müdürlüklerine ek ders konusunda resmi bir yazı gönderdi. Milli Eğitim Bakanlığı TEOG sınavında öğretmenlerin ek ders mağduriyetini giderdi. İki gün sınav görevi alan öğretmenler her oturum için 5 saat ek ders ücreti alacaklar ve toplamda 15+15 = 30 saat ek ders alacaklar. Bunun yanında normal ek ders ücretlerini de alacaklar. İki sınavda görev alan öğretmen ve yöneticilere sınav ücreti olarak 270 TL ücret verilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza AYDOĞDU imzasıyla il müdürlüklerine ek ders konusunda resmi bir yazı gönderdi.

29.11.2013 tarih ve 3607157 sayılı resmi yazıda TEOG sınavlarında ek ders konusunda tereddüde düşülen konulara açıklık getirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin TEOG sınavında öğretmenlere günlük 5 saat ek ders verilir sözünü bu yazı çöpe attı.

TEOG Merkezi Ortak Sınav İptal edilecek mi

  • eokul

Elazığ’da bir okulda yapılan Merkezi Sistem Ortak Sınavı’nda öğrencilere dağıtılan soru kitapçıklarından biri eksik çıktı. Kitapçık poşetlerinden birinin de yırtık olduğu anlaşılınca soruşturma başlatıldı...

Elazığ’ın Baskil ilçesindeki Vakıfbank Ortaokulu’nda yapılan Merkezi Sistem Ortak Sınavı’nda öğrencilere dağıtılan Fen ve Teknoloji dersinin A grubu soru kitapçıklarından biri eksik çıktı. Öğretmenler öğrencilerin mağdur olmaması için yedek kitapçıklardan birini alarak öğrenciye verdi. Sınavın ardından yapılan incelemede kitapçıkların konulduğu poşette yaklaşık 15 santimetre kesik olduğu belirlendi.

Okul içi soruşturma
Soru kitapçıklarının topluca konduğu dış poşette herhangi bir kesik bulunamadı. Sadece salonlar için tek tek poşetlenen kitapçıklardan birinde yırtık tespit edildi. Bunun üzerine soruşturmanın dış poşetin açıldığı okul içinde devam edilmesine karar verildi. Savcının talimatıyla sınavda görevli polis, gözetmen ve öğretmenlerin ifadeleri de alındı.

Muratpaşa'da ruhsat kavgası

  • ruhsat

Muratpaşa Belediye Meclisi'nde ruhsatlarda yolsuzluk iddiaları üzerine CHP'li Başkan Evcilmen ile iddiaları yönelten Ak Partili Işıkhan ve Bulut arasında tartışmalar yaşandı

Muratpaşa Belediye Meclisi'nde ruhsatlarda yolsuzluk iddiaları üzerine CHP'li başkan Evcilmen ile iddiaları yönelten Ak Partili Işıkhan ve Bulut arasında kıran kırana savaş yaşandı. Bulut, 2013 yılında verilen ruhsatların sayısı ruhsat verilen bu işyerlerinin isimlerini istediğini ama 2 meclistir buna cevap alamadığını belirterek "Bu ruhsatlardan kökü kokular yükseliyor. Sizi iskanı olmayan yere, plansız yere ruhsat vermekle şikayet ediyorum. Kötü kokuların kanun önünde temizlenmesini bekliyorum" dedi.

'ATATÜRK YAŞASAYDI...'

E-Okul Sınav Tarihi Girişi Ne Zaman Nasıl Yapılır

  • müdür

Öğretmenlerin, öğrencilerin girecekleri sınavların giriş tarihlerini e-okul sistemine girmesi gerekiyor..Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) öğretmenlere e-okula yazılı notlarını girmek için 15 günlük süre tanır. Öğretmenler yazılıdan önce e-okula yazılı(sınav) tarihini girmek zorundadır. Yazılı tarihi girildikten sonra 15 gün içerisinde yazılı sonuçları girilmelidir. Aksi takdirde e-okul sistemi öğretmenlere not girişi izni vermez. Dolayısıyla bu durumda öğretmen ancak okul müdürü aracılığıyla notları girebilir.

Görüldüğü üzere eğer öğretmenler yazılıdan sonra en geç 15 gün içerisinde yazılı notlarını e-okul veli bilgilendirme sistemine girmediklerinde bir takım zorluklara katlanmak zorunda kalmaktadırlar.

Son Osmanlı silah taşıma ruhsatı alamadı

  • ruhsat

Enver Paşa'nın torunu Ahmet Osman Mayatepek'in 2 silahına mahkemesi olduğu gerekçesiyle taşıma ruhsatı verilmedi. Mayatepek'in dört silahının bulunduğu, ikisinin "imar kirliliğine neden olma" suçundan mahkemelik olduğu öğrenildi.

Mahkeme sonuçlanmazsa iki silaha 7 Ocak'tan sonra ruhsat verilmeyecek. Padişah Abdülmecit'in torunu Naciye Sultan ve Enver Paşa'nın kızı Türkan Hanım Sultan'ın oğlu Ahmet Osman Mayatepek, taşıma ruhsatı talebiyle 19 Kasım 2013'te dilekçe verdi.

İŞKUR'dan JİTEM açıklaması

  • işkur

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü, "Ankara Etimesgut Asgari JİTEM Terör Mücadele Harp Okulu" isminin işsiz bir vatandaşın beyanı üzerine internet sitelerinde yer aldığını bildirdi.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürlüğü, "Ankara Etimesgut Asgari JİTEM Terör Mücadele Harp Okulu" isminin işsiz bir vatandaşın beyanı üzerine internet sitelerinde yer aldığını bildirdi.

İŞKUR'dan yapılan yazılı açılamada, basında Kurumun resmi internet sitesinde "Ankara Etimesgut Asgari JİTEM Terör Mücadele Harp Okulu" isminin okullar listesinde yer aldığı yönünde haberler yayımlandığı anımsatıldı.

Kurumun internet sitesinde iş arayanların kayıtlarının beyanları doğrultusunda yapıldığı belirterek, açıklamada şunlar kaydedildi:

Ehliyet Nasıl Değiştirilir

  • Trafik

Ehliyet değiştirmek için gerekli belgeler, ehliyet nasıl değiştirilir

Sürücü Belgesi Değiştirmek İçin Ne yapmalıyız?

Ehliyet değiştirmek isteyen kullanıcılar bu işlem için şart koşulan belgeleri eksiksiz tamamlayarak onlarla birlikte Trafik Tescil Şube Müdürlüğüne gidip başvurmalıdır.
Ehliyet Değişikliği için gerekli evraklar şunlardır;

1. Trafik Tescil Şube Müdürlüğüne hitap edilerek kaleme alınmış bir dilekçe.
2. Nüfus cüzdanı fotokopisi ve kendisi
3. Daha önceki sürü belgesinde belirtilmemişse, kan grubu belgesi
4. İki tane güncel fotoğraf
5. Eski Sürücü belgesi
6. Kimlikte önceki ehliyete göre değişiklikler olmuşsa bunu ispatlayan belge, (Evlenme cüzdanı veya boşanma ilanı gibi)
7. Sürücü belge ücreti için istenen 67.00 TL
Ehliyet değiştirmek için yazılacak dilekçe örneği ;
Trafik Tescil Şube Müdürlüğüne hitap edilerek kaleme alınmış bir dilekçe örneği;

Ehliyet Ceza Puanı Sorgulama

  • Trafik



Sürücü Belgesi Ceza Puanı Sorgulama işlemi için tıklayınız

Ehliyet ceza puanınızı e-devlet kapısı üzerinden sorgulayabilirsiniz. Sorgulama işlemi için öncelikle e-devlet kapısı şifreniz olması gerekmektedir.

E-Devlet Kapısı şifresini ise PTT şubelerinden alabilirsiniz. Eğer şifreyi unuttunuz ise yine PTT şubelerine başvurarak yeni bir şifre talebinde bulunabilirsiniz.

Şifreniz ile giriş yaptıktan sonra ehliyet ceza puanınızı yukarıdaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz..

SSK Hizmet Dökümü TC ile Şifresiz Giriş

  • mrhs



SGK İşe Giriş Sorgulama için buraya tıklayınız

SSK 4a Hizmet dökümü şifresiz olarak SGK web sitesi üzerinden sorgulayabilirsiniz. Online E devlet şifresi olmadan ssk hizmet dökümü tc kimlik no ile şifresiz öğrenme işlemi.Şifresiz olarak ne zaman emekli olabilirim, sgkgiris.net hizmet dökümü tc ile öğrenme ekranı. SGK Hizmet sorgulama 4a hizmet dökümü esgm şifresiz ssk sorgulama sayfası için yukarıdaki linke tıklayınız..


Şifresiz sgk hizmet dökümü nasıl alınır?

SGK Çalışılmadığına Dair Çalışamazlık Bildirim Girişi

  • mrhs



SGK Çalışılmadığına Dair Bildirim Girişi!

Elektronik ortamda çalışamamazlık bildirim giriş ekranı. İş yerinde çalışılmadığına dair bildirim girişi işlemleri. SGK çalışamazlık girişi işlemleri. sgk çalışamazlık girişi çalışılmadığına dair bildirim giriş.

SGK sigortalı çalışanın hastalık durumlarında sağlık hizmetinden yararlanabilmesi için işveren online olarak SGK Vizite giriş sistemi üzerinden bildirim yapabilir. Sosyal Güvenlik Kurumundan hizmet alınabilmesi için SGK Vizte sistemi üzerinden işlem yapılması gerekmektedir.

Trafik cezası ödeme tebliği gelmezse

  • Trafik

Yargıtay, zamanında tebliğ edilmese bile trafik cezalarının ödenmesi yönünde karar verdi.

Yargıtay, tebligata ilişkin süre sınırlamasının sadece idareyi bağladığını trafik cezasının tahsilinde etkili olmadığına hükmetti. Kocaeli'nde yetki belgesi olmadan yolcu taşımacılığı yapan sürücü F.A.'ya 2 bin 426 lira para cezası kesildi. Sürücü, zamanında tebligat yapılmadığını gerekçe göstererek cezaya itiraz etti.

Gebze 1. Sulh Ceza Mahkemesi, itirazı yerinde gördü. Ancak Adalet Bakanlığı' kararın kanun yararına bozulması için itirazda bulundu. Yargıtay 7. Dairesi, F.A. ile ilgili kararı sonuca bağladı.