2013 yılı Subat ayı konuları

657 sayılı "Devlet Memuru Kanunu" değişiyor!

  • ebordro

1965 yılında kanunlaşan ancak 1971 yılında yürürlüğe giren 657 sayılı Devlet Memurları Yasası değişiyor. Hükümetin hazırladığı 23 maddelik yasa tasarısının ana başlıklarını Devlet Bakanı Hayati Yazıcı açıkladı. Yeni düzenlemeler içerisinde sendikalı memurlara yılda 4 defa verilecek olan toplu görüşme ikramiyesi dikkat çekiyor.

Özel sektörün CEO’su kamuya transfer olacak! Maaşı artmayacak ama özelde çalıştığı süre, kamuda çalışmış sayılacak! Kamu, 3 bin 680 adet uzman ve uzman yardımcısı alacak.

Vatandaşa fiilen saldıran memur, memuriyetten ihraç edilecek. Kötü davrananın maaşı kesilecek, ilerlemesi durdurulacak. Şehir dışına çıkmak için amirden izin alma zorunluluğu kalkacak.

Babalık izni 10 güne çıkacak. Evlilik ve ölüm izni 5 günden 7 güne yükseltilecek. Memurlar, yakınlarının ağır hastalığı veya kaza geçirmesi durumunda 3 aya kadar ‘ücretli’ refakat izni alabilecek. Bu izin gerektiğinde 6 aya uzatılabilecek. Sendikalı memura yıllık 122 lira ‘toplu görüşme ikramiyesi’ verilecek. KİT’lerde çalışan personel de sendikalara üye olabilecek.

İŞTE TASARININ DİKKAT ÇEKEN DÜZENLEMELERİ

İşkur sosyal medya uzmanı yetiştiriyor

  • işkur

Plato Meslek Yüksekokulu ve İŞKUR işbirliği ile yapılan 600 saatlik “Sosyal Medya Uzmanlığı” kursunu tamamlayanlara, düzenlenen tören ile sertifikaları İşkur İstanbul İl Müdürü Muammer Coşkun tarafından verildi.

İki yüz saati teorik, dört yüz saati pratik altı yüz saat olan "Sosyal Medya Uzmanlığı" eğitimi Plato Meslek Yüksekokulu Balat yerleşkesinde yapılan tören ile sonlandı.

Plato Meslek Yüksekokulu'nda düzenlenen törene; İŞKUR İstanbul İl Müdürü Muammer Coşkun, Plato Meslek Yüksekokulu Mütevelli Heyet Başkanı Tolga Yazıcı, Mütevelli Heyet Başkan Vekili Mustafa Melek, Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. İbrahim Mete Doğruer, Yüksekokul Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Osman Nazif Hazinedar, İŞKUR Beyoğlu Merkez Müdürü Cihan Kapucu ile Yüksekokul Öğretim Görevlileri ve kursiyerler katıldı.

MEB e okuldan SMS müjdesi - 8383'e mesaj gönder

  • meb



MEB e okul giriş için tıklayınız

MEB Mobil Bilgi Servisi ile tüm öğrenci ve öğrenci velileri e-Okul'da yer alan öğrenci bilgilerine SMS ile ulaşabilecekler.

MEB e okul bilgileri bundan sonra cebinize geliyor. MEB Milli Eğitim Bakanlığı öğrenci ve velileri çok sevindirecek bir hizmeti daha başlattı. e okul bilgileri SMS ile ceplere gelecek. MEB e okulda yer alan biligileri cebinde görmek isteyen öğrenci ve öğrenci velileri Öğrenci bilgilerini mobil ortamdan SMS ile otomatik olarak alabilecekler.

Artık veliler öğrencilerinin durumlarını SMS ile de rahatça takip edebilecekler.

MEB e okul 8383 servisine üye olanlar;

Trafik cezaları artırılacak

  • hayat

Emniyet Genel Müdürlüğü, trafik kazalarının önüne geçmek için emniyet kemeri takmama, aşırı hız ve kırmızı ışıkta geçme gibi en fazla kazaya yol açan bazı kural ihlallerine verilen caydırıcılıktan uzak para cezalarını artırmak üzere yasal düzenleme hazırladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine göre, trafik kazaları ülkenin en önemli sorunlarından biri. 2011'de meydana gelen 1 milyon 228 bin 928 trafik kazasında 3 bin 835 kişi olay yerinde hayatını kaybetti, 238 bin 74 kişi de yaralandı.

2002'den 2011'e kadar trafik kazalarında 43 bin 140 kişi yaşamını yitirdi. Uzmanlar, hastanede ölenlerle birlikte bu sayının 100 bini aşabileceğini belirtiyor.

Trafik kazalarının önüne geçebilmek için bu yılı ''seferberlik yılı'' ilan eden emniyet, denetimleri artırıp eğitim programlarına ağırlık vererek ölümlü trafik kazalarını en az yüzde 10 oranında azaltmayı hedefliyor.


YASAL DÜZENLEME

Trafik ihlallerine radikal ceza zammı

  • hayat

Trafikte hız sınırını yüzde elli aşana 700, kırmızı ışıkta geçene 343, emniyet kemerini takmayana 166 lira ceza geliyor. 1 promil alkolü aşan sürücüye tutanaksız 2 yıl hapis istenebilecek

Emniyet Genel Müdürlüğü, trafik kazalarının önüne geçmek ve daha ilk yılda ölümlü trafik kazalarını yüzde 10 azaltmayı hedefleyen trafikteki kural ihlallerine verilecek cezaları yeniden düzenliyor. Amniyet verilerine göre 2011'de 1 milyon 228 bin 928 trafik kazasında 3 bin 835 kişi olay yerinde hayatını kaybetti, 238 bin 74 kişi de yaralandı. 2002'den 2011'e kadar ise toplam 43 bin 140 kişi öldü. Uzmanlar, hastanede ölenlerle birlikte bu sayının 100 bini aşabileceğini belirtiyor. Kazaları engelleyebilmek için yeni ehliyetler de dahil pek çok düzenlemeyi içeren 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı İçişleri Bakanı Muammer Güler'in görüşüne sunuldu.

BEBEK KOLTUĞU CEZA KAPSAMINDA

İşsiz annelere müjde

  • işkur

Çalışan annelerden sonra şimdi de işsiz annelere kreş desteği geliyor. İŞKUR, çalışmayan tüm annelere kreş parası ödeyecek.

Çocuk yapmayı teşvik eden düzenlemeden işsiz annelere de müjde çıktı. Kadının iş hayatında olmasını teşvik eden düzenlemede, işsiz anneye de destek olunacak. İşsiz annelere, İŞKUR'dan kurs desteğinin yanı sıra, kurs boyunca ve sonrasındaki iş bulma sürecine kadar kreş desteği verilecek.


6 YAŞINA KADAR GEÇERLİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın ortak çalışması, işsiz anneleri sevindirecek. İŞKUR, 0-6 yaş aralığında çocuğu olan ve çalışmak isteyen annelere, iş bulabilmesi için kurslar verecek. Kurs boyunca kursun içeriğine ve süresine göre aylık ücret ödenmesinin yanı sıra, kurs bittikten sonra da annelerin iş bulması sağlanacak. Devletin, kadının iş hayatına katılmasına desteği, iş bulmakla da bitmeyecek.


İŞKUR DEVREYE GİRECEK

e-Okul kullanıcıları şokta! MEB'ten acil uyarı

  • meb

MEB, e-Okul dolandırıcılarına karşı öğrencileri ve velileri uyardı.

MEB e okul uyarısı yaptı. e okul kullanıcılarını dolandırıcılara karşı uyaran MEB öğrenci velileri dikkatli olun çağrısı yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), velileri, öğrencilerin kaydından başlayıp mezuniyetine kadar tüm süreci kayıt altına alan veli bilgelendirme sistemini kullanarak, dolandırıcılık yapan kişilere karşı uyardı.

Velilerden gelen şikayetler üzerine soruşturma başlatan MEB, yaptığı inceleme sonucunda bazı kişilerin, öğrencilerin bilgilerine ulaşıp ''Bakanlıktan arıyoruz'' diyerek, e-Okul ile ilgili velilerden randevu aldığını ve ailelere ''çocuğunuzun e-Okul sistemindeki bilgileri inceledik, yetersiz olduğu dersleri tespit ettik, bu derslere dair elimizde materyaller var, buna ilişkin hizmeti size ücretsiz vereceğiz'' diyerek, senet imzalattıklarını belirledi.

Oto galericilere yeni ruhsat yok

  • ruhsat

Şehir dışına taşınmaları gündemde olan oto galericilere yeni ruhsat verilmediği belirtildi

Miliyetçi Hareket Partisi Ankara Milletvekili Mehmet Erdoğan'ın Ankara'da bulunan oto galeriler hakkında verdiği soru önergesine İçişleri Bakanlığı'ndan yanıt geldi. Erdoğan, "Ankara genelinde İçişleri Bakanlığı genelgesine aykırı kaç oto galeri var?", "Ankara dışına taşınmayan oto galericiler için bir şey yapıldı mı?" diye sormuştu.

GÖLBAŞI HAZIR DEĞİL
İçişleri Bakanlığı, verdiği yanıtta Ankara'da oto galericilerin şehir dışına taşınması amacıyla yayınlanan genelgenin ardından Altındağ Belediyesi'nin bu işletmelere yeni ruhsat vermediğini açıkladı. Cevapta, oto alım-satım yapan iş yerlerinin Gölbaşı Karaoğlan Mahallesi'ne taşınacağını, ancak Büyükşehir Belediyesi tarafından buranın henüz tamamlanmadığı belirtildi.

ETİMESGUT'TA SIKINTI YOK

e-okul yazılı ve sözlü tarihleri açıklandı mı?

  • meb

2012-2013 Eğitim-Öğretim yılının ikinci yarısı başladı. Milyonlarca öğrencinin gözü kulağı ise MEB e okul'da.

MEB Milli Eğitim Bakanlığı e-okul öğrenci bilgilendirme servisi en yoğun dönemlerini yaşamaya başladı. Milyonlarca ilk-orta ve lise öğrencisi 2. yarı yazılı ve sözlü tarihlerini öğrenmek için e-okul.meb.gov.tr'yi ziyaret ediyor.

e-okul'u öğrenciler kadar veliler de ziyaret ediyor. Özellik karnesi kötü olan öğrenci velileri yazılı ve sözlü tarihlerinin açıklanmasını heyecanla bekliyorlar.

Yazılı ve sözlü sınav tarihleri henüz açıklanmadı. Fakat MEB yetkilileri tarihlerin 1-2 hafta içinde açıklanacağını belirtiyorlar. Şimdi gözler öğretmenler tarafından girilecek tarihlerde.

e-okul yazılı ve sözlü sınav tarihleri e-okul.meb.gov.tr'de açıklanır açıklanmaz bugun.com.tr'de olacak.

İstihdamda İŞKUR formülü 2 işçisi olana üçüncü bedava

  • işkur

İŞKUR İzmir İl Müdürü Kadri Kabak, kurumun sağladığı yeni olanakları anlattı. İşbaşı Eğitim Programı'nın, en az 2 işçi çalıştıran işyerlerine büyük destek verdiğini belirten Kabak, "Programdan alınan işçilerin maaşını da primini de 6 ay biz ödüyoruz" dedi

İŞKUR'da her işsize bir danışman

  • işkur

Müdürü Kadri Kabak, İŞKUR'un İzmir'de 233 danışmanı bulunduğunu söyledi, "Bu görevliler, iş için başvuranlara her türlü yol göstericiliği yapıyor. Nasıl iş aranır, hangi alanlarda iş var, nerelere başvuracağı gibi konularda iş arayanlara danışmanlık yapıyoruz" dedi

Egeli Sabah'ın geleneksel "Sabah Kahvesi" söyleşisine katılan İŞKUR İzmir İl Müdürü Kadri Kabak, işveren ve işsizlere daha iyi hizmet verebilmek için başlattıkları danışmanlık hizmeti hakkında da bilgi verdi. 233 danışman kadrosuyla adeta aile hekimi gibi her sorunu birebir takip ettiklerini söyleyen Kabak, İŞKUR'a kayıtlı her işsizin bir danışmanı olduğunu belirtti, "Nasıl iş aranır, hangi alanlarda iş var, nerelere başvuracağım gibi konularda danışmanlık veriyoruz" dedi. Egeli Sabah yazı işleri ekibinin sorularını yanıtlayan Kabak, merak edilen birçok konuda açıklamalar yaptı.

HGS'si olana ceza yok

  • ebordro

PTT Genel Müdürü Osman Tural, Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

Tural, HGS'nin 1 Şubat tarihi itibariyle KGS'nin yerini aldığını anımsatarak, köprü ve otoyollarda kurulan 166 giriş, 217 çıkış olmak üzere 383 HGS gişesinin kurulduğunu söyledi.

HGS etiketlerinin PTT şubeleri, anlaşmalı bankalar ve petrol istasyonları ile Avea bayilerinde satışa sunulduğunu anlatan Tural, 17 Eylül 2012 tarihinden bugüne kadar satılan HGS etiket sayısının 2 milyonu geçtiğini kaydetti.

Veliler sınav sonucunu cepten öğrenecek

  • yönetim

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 'Veli Bilgilendirme Sistemi SMS Servisi' sistemine geçti.

MEB Mobil Bilgi Servisi ile öğrenci velileri, e-Okul yönetim sisteminde yer alan öğrenci bilgilerine, tüm GSM operatörlerinden öğrencinin kimlik numarasını yazarak 8383'e mesaj göndererek abone olabilecek. Sistem sayesinde devamsızlık bilgisi 1 saat, sınav sonuç bilgileri ise 3 saat içerisinde sisteme kayıtlı veliye mesaj olarak iletilecek.