2013 yılı Mart ayı konuları

Üflememenin cezası yok

  • hayat

TBMM Araştırma Başkanlığı, trafikte alkol muayenesinin reddedilmesiyle ilgili hukuki yaptırımları inceledi. Araştırmaya göre, üflemeye itiraz halinde kan testi esas alınıyor. Kan testinin reddedilmesi durumunda ise hukuki düzenleme yok. Araştırmada Ceza Muhakemesi Kanunu'na (CMK) göre yaralamalı ve ölümlü kazalar hariç kişinin rızası olmadan alkol tespiti ve muayenesi yapılamayacağı kaydedildi ve "Özetle, solunum yolu ile yapılan muayenenin itiraz halinde hukuki geçerliliği olmayıp kan testi asıldır. Kan testinin reddedilmesi durumunda uygulanacak yaptırımlarla ilgili hukuki bir düzenleme mevcut değildir" denildi.

Aşırı hıza yüksek ceza

  • hayat

Karayolları Trafik Yasası’ndaki taslak düzenlemeye göre hız sınırını yüzde 10-30 aşanlar 166 lira, yüzde 30-50 aşanlar 343 lira, yüzde 50 ve üzerinde aşanlar 700 lira ödeyecek.

Emniyet Genel Müdürlüğü, yürürlükteki Karayolları Trafik Yasası'ndaki değişiklikle hız sınırları aşımında uygulanan para cezalarını belirleyen limitleri ikiden üçe çıkardı.

Milliyet gazetesinden Tolga Şardan'ın haberine göre; halen İçişleri Bakanlığı Strateji Dairesi'nde son rötuşları yapılan yasa değişikliği taslağındaki önemli düzenlemelerden biri hız sınırlarının aşımındaki limitlerde uygulanan para cezalarına ilişkin oldu.

Yorgun sürücüler için trafikte dinlenme cezası

  • hayat

Nizip ilçesinde yol kontrolü yapan trafik ekipleri, uykusuz veya yorgun olan sürücüleri misafirhanelerinde dinlendiriyor

Gaziantep'in Nizip ilçesinde Bölge Trafik Müdürlüğü ekipleri şoförlerin yorgunluk ve uykusuzluktan dolayı kaza yapmamaları ve daha güvenli bir yolculuk yapmaları için ilginç bir uygulama başlattı. Nizip Bölge Trafik İstasyonu önünde uygulama yapan ekipler özellikle ağır vasıta kullanan şoförleri durdurarak ilk önce evraklarını kontrol ediyor, daha sonra da uzun süre araç kullanan sürücüleri misafirhanede dinlendiriyor.

GÜVENLİK İÇİN

Mart'ta doğalgaza zam yok

  • ebordro

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Mart ayında doğalgaza zam yapılmayacağını ve Şubat ayı rakamlarının uygulanmaya devam edileceğini söyledi.

BOTAŞ her ayın başından itibaren geçerli olacak doğalgaz fiyatlarına dair değerlendirme yapıyor ve zam olup olmayacağına karar veriyor.

Marcelo ehliyetsiz yakalandı

  • hayat

İspanya'nın Real Madrid takımı futbolcularından Marcelo Vieira, ehliyetine el konulmasına rağmen araç kullanırken yakalanınca ceza yemekten kurtulamadı.

Madrid Mahkemesi, daha önceden aldığı trafik cezaları nedeniyle puanı kalmadığı için ehliyetine el konulan Marcelo'nun, buna rağmen araba kullanmaya devam etmesinin tespit edilmesi sonucunda açılan davada, Brezilyalı futbolcuya, günlük 25 avrodan 8 ay süreyle (6 bin avro) para cezası verdi.

Geçen hafta Madrid'in Valdebebas ilçesindeki antrenman çıkışında jandarmanın yaptığı kontrolde arabasında direksiyon başındayken durdurulan Marcelo'nun, ehliyetini kaybettiğini söylediği ancak görevlilerin Brezilyalı futbolcunun yalan söylediğini tespit ettikleri belirtildi.

ÖSYM'de kredi kartı dönemi

  • ebordro

Bundan böyle sınav ücretleri için bankaya gitmeye gerek kalmayacak. ÖSYM'den yapılan açıklamada, ücretlerin internet sitesinde yer alan 'ödemeler' alanından kredi kartıyla yapılabileceği duyuruldu.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) düzenlediği sınavlarda adaylar, ücretlerini kredi kartıyla ödeyebilecek.

ÖSYM'nin internet sitesinde yer verilen duyuruya göre adayların sınav ücretlerini ödemelerinde kolaylık sağlamak üzere yeni bir uygulama hayata geçirilecek.

Yeni Bir Siteyle Merhaba

  • garip

Bugün yeni bir siteyle merhaba dedik.

Sitemizde çalışmalarımız devam ediyor. En güncel yazılarla buradayız

bizi takip etmeye devam ediniz..

E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi E-Yönetim Giriş

  • yönetim



E Okul Yönetim Bilgi Sistemi E-Yönetim Giriş için tıklayınız

Yeni e okul yönetim bilgi sistemi giriş sayfasına hoşgeldiniz

E-okul yönetim, öğretmenler, müdür ve müdür yardımcılarının giriş yapabileceği e-okul öğretmen yönetim giriş için yukarıdaki linke tıklayınız.

Bütün öğrencilerin ders not bilgilerini ,öğrenci notu ekleme işlemini
e okul öğretmen yönetim bilgi sistemi üzerinden yapabilirsiniz.

Trafik cezaları e-postayla gelecek

  • Trafik

Emniyet Genel Müdürlüğü, trafik cezalarının, elektronik ortamda yazılarak e-posta yoluyla sürücülere bildirileceği sisteme geçiş için çalışma başlattı.

Emniyet Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, mevcut uygulamada trafik kuralı ihlali nedeniyle sürücülere yazılan cezalar, sürücünün en son beyan ettiği adrese gönderiliyor.

Kesilen ceza makbuzlarının bulunduğu posta, sürücüye adresinde ulaşılamaması durumunda muhtarlığa, muhtarlığın da kabul etmemesi halinde emniyet müdürlüklerine bırakılıyor. Bu nedenle cezadan haberi olmayan birçok sürücünün, zamanında ödeme yapmadığı için de borcu iki katına çıkabiliyor.

Sürücü, daha sonra araç muayene istasyonları ve araç devir teslimlerinde haberdar olduğu trafik cezalarını cezasıyla ödeyerek mağdur olabiliyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü, hem sürücülerin yaşadığı bu mağduriyetin önüne geçmek hem de polisin iş yükünü hafifletmek amacıyla yeni bir düzenleme için çalışma başlattı.


CEZALAR, ELEKTRONİK ORTAMDA YAZILACAK

Emniyetten sürücüler için önemli açıklama

  • hayat

Emniyet Genel Müdürlüğü, araç sürücülerinin kesilen trafik cezalarına 15 gün için sulh ceza mahkemelerine müracaat ederek itiraz edebileceklerini açıkladı. 15 gün içerisinde itiraz edilmeyen idari para cezaları kesinleşiyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı, 'Karayolları Trafik Kanunu Hükümleri Gereğince Uygulanan İdari Para Cezalarının Tahsilinde ve Takibinde Uygulanacak Usul ve Esaslar ile Kullanılacak Alındılar, Tutanaklar ve Defterler Hakkında Yönetmelik' kapsamında trafik cezalarının nasıl tahsil edildiğine yönelik açıklama yaptı. Cezaların peşin olarak ödenebileceğinin hatırlatıldığı açıklamada; idari para cezasını kanun yoluna başvurmadan önce ödeyen kişiden bunun dörtte üçünün tahsil edildiğine dikkat çekildi.

PEŞİN ÖDEME, MAHKEME HAKKINIZI ENGELLEMEZ

İŞKUR 30 günde iş bulacak

  • işkur

Türkiye İş Kurumu'nun (İŞKUR), mesleki eğitim kurslarına katılan kursiyerlerin en az yüzde 50'sine, kurs sınav sonucunun açıklandığı tarihten itibaren en geç 30 gün içinde işe başlatılmak şartı ile 120 günden az olmamak üzere en az fiili kurs süresi kadar istihdam edilmek üzere iş bulacak. 30 günlük süre, il müdürlüğünce uygun görülen hallerde iki katına kadar uzatılabilecek.

Yollarda mobil radar dönemi

  • hayat

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), trafikte önemli bir düzenlemeyi hayata geçiriyor.

Radar araçlarına benzin kısıtlaması kaldırılırken 600 araç trafiğe çıkacak. Trafik kazalarına karşı MOBESE'ler 24 saat açık tutulacak. Böylece radarla gün boyunca trafik kontrolü yapılacak. Ayrıca seyyar radar levhaları da karayollarından kaldırılıyor.

Alkollü sürücüye astronomik ceza

  • hayat

Rusya'da alkollü araç kullananlara 12 bin liraya yakın para cezası öngören yasa teklifi kabul edildi. Uygulama için Putin'in onayı bekleniyor

Rusya parlamentosu alt kanadı Duma, alkollü olarak araç kullanan sürücülere 200 bin ruble (yaklaşık 11 bin 760 lira) ceza kesilmesini öngören yasa teklifini ilk oturumda kabul etti. Duma'da oturumların tamamlanmasının ardından yasa, Federasyon Konseyi'ne ardından da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in onayına sunulacak. Putin ve hükümetin desteklediği "alkollü sürücülere sert yaptırımlar" öngören teklifin yasalaşması bekleniyor.

ÖDEYEMEYENE KAMU CEZASI

OGS paraları ne olacak?

  • ebordro

OGS sistemiyle ilgili konuşan Ulaştırma Bakanı Yıldırım, "Vatandaşlar, 'HGS'ye geçiş olursa OGS'ye ödediğimiz paralar ne olacak ' diye soruyorlar. Biz bunu bankalarla konuşup vatandaşın mağdur olmaması için ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, e-Devlet Kapısı ve Yerel Yönetimler toplantısı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

4 yıl içinde herkesin kimliği değişecek

  • ebordro

Dört yıl içinde herkesin biyometrik kimlik kartı olacak. Devlet kapısındaki her türlü işlem elektronik ortama taşınacak; şifreye gerek kalmayacak.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, ''e-Devlet Kapısı ve Yerel Yönetimler'' konulu toplantıda elektronik kimlik kartı projesiyle ilgili açıklamalar yaptı.

Güler, vatandaşa kolay taşınabilir, taklit ve tahrif edilmesi kolay olmayan, kurum ve kuruluşlarda daha hızlı hizmet verilmesini sağlayacak ve biyometrik özelliklere sahip kimlik kartları verileceğini söyledi.