2013 yılı Nisan ayı konuları

Kaskoda yeni dönem başlıyor

  • ebordro

Yeni düzenlemede 'Kasko' seçeneği ile, aracın yanması, çalınması, üçüncü kişilerin yol açtığı zararlar gibi çeşitli durumlar için teminat alabilecek.

Hazine Müsteşarlığı'nın yaptığı düzenleme ile yeniden belirlediği ''Kara Araçları Kasko Sigortası Genel Şartları'', yarın yürürlüğe girecek. Yeni uygulama ile şirketler, vatandaşlara dar kasko, kasko, genişletilmiş kasko ve tam kasko olmak üzere 4 tür sigorta hizmeti sunacak.

Yeni düzenlemeye göre vatandaşlar, ''Kasko'' seçeneği ile aracın yanması, çalınması veya araç parçalarının çalınması, karayolu yada demiryolunda kullanılabilen motorlu, motorsuz araçlarla çarpışması, üçüncü kişilerin kötü niyetle yol açtığı zararlar gibi çeşitli durumlar için teminat alabilecek.

'Cep'e zam yolda

  • ebordro

Cep telefonlarından sabit hatlara ve cepten cebe yapılan aramalarda ücret tavanı yüzde 5.7 artırıldı. Mesaj ücretlerinde ise tavan fiyatı ise değişmedi.

Cep telefonlarından sabit hatlara ve cepten cebe yapılan aramalarda ücret tavanı yüzde 5.7 artırıldı. Mesaj ücretlerinde ise tavan fiyatı ise değişmedi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından onaylanan, GSM şirketlerinin cep telefonu ve haberleşme hizmetleri ücretlerine uygulayacağı yeni Azami Ücret Tarifesi yarından itibaren uygulanmaya başlayacak.

Yeni tarifede, GSM şirketlerince uygulanacak ücretlerin üst sınırı yüzde 5.7 oranında artırıldı. GSM şirketleri, ücretleri belirlerken; tarifedeki tavan fiyatları aşamıyorlar.

Erken emeklilik formülü bulundu

  • ebordro

Emeklilik şartlarını tamamlayıp sadece yaşı bekleyenlerin sorunu çözülüyor. Yeni formüle göre bu vatandaşlarımız düşük maaşla erken emekli olacak.

Emeklilik için sadece yaş engeline takılan milyonlarca vatandaşa umut verecek çalışma başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bu konudaki taleplerle ilgili çözüm bulunması için bürokratlarına talimat vermişti. Bakanlık bürokratları, şimdi mağduriyetleri giderecek formüller üzerinde çalışıyor. Bu arada Avrupa'daki örnekler de inceleniyor. Yaklaşık 5 milyon kişiyi kapsayan Emeklilik te Yaşa Takılanlar grubu uzun süredir sesini duyurmaya çalışıyordu.

AVRUPA ÖRNEĞİ

Karttan mı çektirelim, nakit mi ödeyelim?

  • ebordro

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Genel Müdürü Soner Canko, nakit paranın cepte olmasının insanlara güven verdiğini belirterek, ''Bazen nakit bazen de kartlar hayat kurtarıyor. Kriz dönemlerinde kart çok önemli'' dedi.

Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde Coca Cola Üst Yöneticisi (CEO) Muhtar Kent'in nakde saygının azaldığı ve eski itibarının kalmadığı şeklindeki yorumlarına değinen Canko, ''Nakdin yadsınamaz bir psikolojik etkisi var. Nakdin cepte olmasının insanlara verdiği bir güven var. Nakdin ödemede kullanılmasının da getirdiği bir kontrol var. Olduğu kadar harcarsınız, bittiğini hissedersiniz. Nakit bir sembol olarak çok önemli. Sanmıyorum ki Muhtar Bey de harcamalarının tamamını nakitle yapsın. Uçak biletini nakitle aldığını veya otel ücretini nakitle ödediğini sanmıyorum'' diye konuştu.

Aracını yenilemeyene ruhsat yok

  • ruhsat

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 7 Temmuz'dan itibaren yaş sınırını aşan taksi, minibüs, dolmuş ve okul servisi gibi toplu taşıma hizmeti veren araçların ruhsatlarını yenilemeyecek.

Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), vatandaşlara daha kaliteli hizmet vermek ve çevre kirliliğini azaltmak amacıyla 2005'te İstanbul'da toplu taşıma hizmeti veren araçlara yönelik yaş sınırı uygulaması kararı aldı.

Kararda, taksilere 5, taksi dolmuşlara 8, minibüs ve turizm servislerine 10, personel, kamu ve ücretsiz AVM servislerine 19, okul servislerine ise 12 yıl yaş sınırı getirildi.

UKOME'nin ocak ayı raporuna göre, kararla toplu taşıma hizmeti veren araçlarda yüzde 93 oranında yenilenme gerçekleşti. Şu anda İstanbul'daki toplu taşıma hizmeti veren 77 bin 444 araçtan sadece 5 bin 99'u yaş sınırını aşmış durumda. Yaş sınırını aşan araçların başında gelen taksi dolmuşları taksi ve minibüsler izliyor.

İŞKUR'dan iş arayan gence rehber dergi

  • işkur

İzmir Çalışma ve İş Kurumu İzmir İl Müdürlüğü tarafından Mazhar Zorlu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde son sınıf öğrencileri için "iş arama teknikleri" konferansı düzenlendi. Konferansta konuşan İşkur İl Müdürü Kadri Kabak; gençlerin kendilerini işgücü piyasasına nasıl hazırlamaları, meslek seçerken nelere dikkat etmeleri gerektiği konularında tüyolar verdi. Kabak, İŞKUR Meslek Seçimine Destek dergisinin de tanıtımını yaptı, öğrencilere tek tek dergi verdi. Kabak, İzmir'de kurulan 5 merkezde görevli uzmanların gençleri doğru meslek seçimi konusunda danışmanlık hizmeti verdiğini söyledi. Kabak konferansta ayrıca son sınıf öğrencilerine özgeçmiş hazırlarken dikkat etmeleri gereken ayrıntıları, işverenin beklentilerini, görüşme sırasında sergileyecekleri tutum ve davranışları anlattı. 150 öğrencinin katıldığı ktonferansta okullarını açarak, etkinliğe destek veren okulun Müdür Vekili Hasan Korkmaz'a ve okul rehber öğretmenlerine teşekkür etti.

E okul not hesaplama, E okul puan hesaplama, E okul karne notları Devamsızlık Bilgileri

  • hayat

Dönem içinde özürlü ve özürsüz devamsızlıklar, Not Bilgileri : Öğrencinin okulda aldığı sınav, proje ve performans belirlemeye yönelik çalışmalarla ilgili puanlar

E okul not hesaplamaları, E okul karne notları, E okul devamsızlıklarını öğren E okul 5.,6.,7.,8., sınıf taktir teşekkür hesaplamaları E okul 2013 not hesaplamaları, E okul taktir teşekkür hesaplamaları MEB E okul not sorgulama vbs girişi meb.gov.tr sistemi burada! MEB tarafından hazırlanan e okul sistemi öğrencilerin notlarını kolaylıkla öğrenebilecekleri bir sistem olarak öngörülüyor. E okul sistemi ile öğrenciler notlarını,devamsızlıklarını ve ders programlarına rahatlıkla ulaşabiliyor. e okul sisteminde öğrenciler giriş yaparak okuldaki durumlarını ailelerine rahatlıkla gösterebilir. E okul vbs girişi ailelerin çocuklarını rahatlıkla izleyebileceği bir sistem.meb.gov.tr adresi için tıklayınız...

E OKUL VBS GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ E OKUL HAKKINDA TÜM ARAMALAR

Araç ruhsatları yenilenecek

  • ruhsat

Araç alım satımındaki sahtekârlıkları önlemek için trafik tescil belgelerini 'çip'leniyor.

Ruhsat belgeleri Emniyet'te tek bir merkezde basılacak. Böylece çalıntı araç anında ortaya çıkarılacak. Gerekli evrakları gönderen kişiye ruhsat birkaç gün içinde gönderilecek.

Zaman gazetesinin haberine göre; biyometrik ve çipli yeni tip pasaportları uygulamaya koyarak, dünya standartlarını yakalayan Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), trafikte de önemli bir adım atıyor. Son dönemde araç alım satımlarında sahtecilik olaylarının hızla artması üzerine çalışmalarına hız veren trafik şube uzmanları, bu sorunun önüne geçmek için yeni bir taslak hazırladı. Hazırlanan düzenlemeye göre, tescil belgelerini bir çipte toplamayı amaçlayan emniyet, bu sayede araç alım satımında yaşanan sahteciliğin de önüne geçecek. Trafik tescil belgeleri ve ruhsatlar tıpkı pasaportlarda olduğu gibi Ankara'da tek bir merkezde basılacak.

İŞKUR'dan kritik uyarı

  • işkur

Gençlere iş başvurusu ve görüşme öncesi uyarılarda bulunan İŞKUR, özellikle Facebook ve Twitter gibi sosyal ağlarda paylaşılan fotoğraflara dikkat çekti.

İŞKUR rehberinde, "Sosyal medyadaki görüntüleriniz ve paylaşımlarınız mükemmel bir özgeçmişi gölgeleyebilir" dedi.

Haberturk gazetesinden Deniz Çiçek'in haberine göre; Türkiye İş Kurumu'ndan (İŞKUR) iş başvurusu yapan ya da iş görüşmesine hazırlanan gençlere uyarı geldi. İş arayan gençlere yönelik bir rehber hazırlayan İŞKUR, Facebook ve Twitter profili uyarısında bulundu. Kurum, gençlerin, sosyal medya sayfalarındaki fotoğraf ve paylaşımlarına dikkat etmesini istedi ve "Bu paylaşımlar, mükemmel bir CV'nin önüne geçebilir" dedi. İŞKUR, iş arayan gençleri iş görüşmelerine hazırlamak için bir dergi çıkardı. Üniversite ve meslek liselerinde de dağıtımı yapılan dergiyle, gençlerin iş görüşmelerinde dikkat etmesi gereken noktalar yer alıyor. İŞKUR'un uyarı ve önerileri şöyle:


İNTERNETTEN ARAŞTIRIN