2013 yılı Haziran ayı konuları

MEB Şikayet Hattı Açtı

  • hayat

Milli Eğitim Bakanlığı velilerin daha hızlı ve kolay bir şekilde şikayetlerini dile getirebilecekleri yeni bir şikayet hattı birimi oluşturdu. Veliler eğitim sürecinde okulda yaşadıkları sorunları, öğretmenler ile alakalı şikayetlerini, okul idaresi ve yönetim sorunlarını bu meb şikayet hattı üzerinden yapabilecekler..


Şikayetlerin alınabilmesi için merkez ve taşra teşkilatlarında “İletişim Merkezi Destek Bürosu” kurulacak. Bu merkezlerde en az iki personel görevlendirilecek.
Şikayetçilerin İsimleri Gizli Kalacak MEB’in şikayet hattında şikayette bulunanlar isimlerinin gizli kalmasını talep edebilecek.

Şikayet hattına iletilecek her türlü şikayet, eğer mümkünse en geç üç iş günü içerisinde sonuçlandırılacak. Üç iş gününde sonuçlandırılması mümkün olmayan şikayetlerle ilgili yapılan işlemler ve sonuçlanma süresiyle ilgili bilgiler “iletişim merkezine” bildirilecek, konuyla ilgili olarak vatandaş bilgilendirilecek.

Alo 147

MEB e okul'da öğrencilere kötü sürpriz

  • meb

MEB e okul uygulamasında öğrencileri küçük çapta bir şok bekliyor...MEB e okul sistemi üzerinden sınıf geçme durumlarına bakan öğrenciler sınıf geçme sistemindeki değişiklikle karşılaşacaklar...

Milli Eğitim Bakanlığı, sürekli devamsızlık yapan öğrencilerle ders geçmek için gerekli olan notu alamayanların “e-okul” sistemi tarafından sınıf tekrarına bırakılacağını açıkladı.

İlköğretimde öğrenim gören öğrencilerin sınıfta kalma korkusu yeniden geliyor. Sürekli devamsız ve derslerinden yeteri kadar not alamayan bütün öğrenciler sınıf tekrarına bırakılacak.

İl milli eğitim müdürlüklerine yazı gönderen MEB Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık, "okula devamı sağlanamayan sürekli devamsız öğrenciler ile derslerden yeteri kadar not almamış kaynaştırma ve özel eğitim öğrencileri de dahil, ilköğretim kurumlarında benzer konumdaki tüm öğrencilerin e-okul tarafından sınıf tekrarına bırakılacağını" açıkladı.

İSKUR Kahramanmaraş ihracatının yıldızı oldu

  • işkur

TİM tarafından hazırlanan listeye iki firmayla girmenin heyecanını yaşadıklarını söyleyen Kadir Kurtul, "Mutluyuz, gururluyuz" dedi

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin hazırladığı 2012 yılı ihracat raporunda İSKUR Kahramanmaraş'ta ilk 10 firma arasında iki ayrı şirketi ile ihracatın yıldızı olduğunu kanıtladı. İSKUR İplik Kumaş, Mensucat Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi birinci olurken, İSKUR Tekstil Enerji Ticaret ve Sanayi AŞ ise, üçüncü sırada yerini aldı.

HERKESİN EMEĞİ VAR
TİM verilerine göre Kahramanmaraş'ta iki ayrı firması ile ihracatın şampiyonu olan İSKUR Grup'un Yönetim Kurulu Başkanı A.Kadir Kurtul, "Tarlasındaki pamuğu üretenden hallaç makinesinin başındaki görevliye, ihracat uzmanımızdan kantar görevlimize uzanan ekibin başarısının ülkemize şehrimize ve çalışanımıza hayırlar getirmesini diliyorum" dedi.

EKONOMİK MADALYA

e okul'a karne notu hücumu (Karne Notlarınız için tıklayın)

  • meb



Öğrenci ve velileri karne heyecanı sardı. e okul.meb.gov.tr'ye büyük bir talep var. Karne notlarını öğrenmek isteyen milyonlarca öğrenci e-okul.meb.gov.tr'ye akın etti.

Karne notlarını öğrenmek isteyen milyonlarca öğrenci e-okul.meb.gov.tr'ye akın etti. 20 Ocak 2017 Cuma günü 2016-2017 Eğitim Öğretim yılın ilk yarısı sona erecek. Milyonlarca öğrenci Cuma günü emeğinin karşılığını almak için okullarına gidecek ve karnelerini alacak. Öğrenciler son yazılı ve sözlü sınavlarını oldu. Karne notları aşağı yukarı belli oldu. Ders notları iyi olan öğrencileri şimdilerde takdir ve teşekkür belgesi heyecanı sardı. Takdir ve Teşekkür belgesi alabilmek için gerekli not ortalamasını kıl payı kaçıran öğrenciler öğretmenlerinin odalarını aşındırıyor.

Karne notları e-okul.meb.gov.tr'de - Tıkla Sorgula

  • meb



Milyonlarca öğrenciyi karne heyecanı sardı. Karne notları e okul'a yüklenmeye başladı. e-okul yine ziyaretçi trafiği rekoru kırıyor.

Karne notları e-okul.meb.gov.tr'de. Karne notlarını merak eden ve sürpriz olup olmadığını görmek isteyen öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığı'nın veli ve öğrenci bilgilendirme sitesi e-okul.meb.gov.tr'e yüklendi.

9 Haziran 2017 Cuma günü milyonlarca öğrenci karne alacak. Anaokul, ilköğretim orta ve lise öğrencilerine yıl sonu karneleri verilecek. Karne günü öncesi hem veliler hem de karne alacak öğrencilerin en fazla merak ettiği konu karnelerinde beklenmedik notlar var mı? Takdir ve teşekkür alabilecekler mi?

Bu soruların cevabını öğrenmek için e-okul.meb.gov.tr'ye giren öğrenciler siteye aşırı yüklenmeden dolayı sitenin yavaşlamasına ve kilitlenmesine yol açıyorlar.

İşkur otobüsü Şanlıurfa'da

  • işkur

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti ortak finansmanı ile yürütülen, "Kamu İstihdam Hizmetlerinin Geliştirilmesi Operasyonu" kapsamındaki İşkur tanıtım kampanyası çerçevesinde 22 ili ziyaret etmek üzere yola çıkan kampanya otobüsü, Şanlıurfa'da danışmanlık hizmeti verdi. Şanlıurfa Belediyesi hizmet binası yanına park eden otobüsteki görevliler, iki günlük çalışma sürecisinde İŞKUR'un çalışmaları hakkında vatandaşları bilgilendirdi.

BÜTÜN HİZMETLER ANLATILDI
Görevliler, iş arayanlar ve işverenlere sunulan hizmetlerin ötesinde, işgücü yetiştirme kursları, girişimcilik programları, işbaşı eğitim programları, toplum yararına programlar, iş ve meslek danışmanlığı hizmetleri, işsizlik sigortası, kısa çalışma ödeneği gibi çeşitli hizmetleri tanıttı. Ayrıca İşkur hizmetlerinden faydalanmak isteyen kişilere de il merkezinde park eden otobüste İşkur görevlileri tarafndan on-line kayıt hizmeti sundu.

KARADENİZ'DE DE YAPILDI

KARNE NOTLARI E OKUL'DA / TIKLA ÖĞREN

  • meb



e-Okul Karne Notlarını Öğrenmek için Tıklayınız


Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 17 milyon öğrenci, bugün karne alarak 3 ay sürecek yaz tatiline girecek.

Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 17 milyon öğrenci, bugün karne alacak.

Öğrenciler, 180 iş günü ve yaklaşık 8 ay süren eğitim-öğretim yılının yorgunluğunu, 3 ay sürecek yaz tatilinde atacak.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Ankara'da Gölbaşı Hacılar İlkokulunda törenle öğrencilere karnelerini dağıtacak.

Altın fiyatlarını etkileyecek grev

  • ebordro

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü çalışanları 1988 yılından bu yana ilk kez grev kararı aldı. Anlaşma sağlanamazsa altın fiyatları artabilir.

Grev ilanının asılmasıyla birlikte yasal sürenin dolmasına 45 gün kaldı.

1.562 TL net ücret aldıklarını, bu miktarla İstanbul'da geçinilmediğini söyleyen Darphane çalışanları, "İnsan onuruna yaraşır ücret istiyoruz. Çalışma koşulları çok ağır" şeklinde konuştu.

Eğer anlaşma sağlanamazsa Ağustos ayında grev uygulanacak.

Merkez Bankası faizde değişikliğe gitmedi

  • ebordro

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 4,50'de sabit tuttu.

Kurul, politika faizini yüzde 4,5'te bırakma kararı aldı. Faiz koridorunun alt bandı yüzde 3,5, üst bandı ise yüzde 6,5'te kaldı.

Merkez Bankası son iki ayda faizi 1 puan düşürmüştü.

Kişi başına gelir hedefi 16 bin dolar

  • ebordro

Hükümetin onuncu "Beş Yıllık Kalkınma Planı" hazır. Buna göre kişi başına gelir 16 bin dolara çıkacak, enflasyon yüzde 4,5'e inecek.

Türkiye'nin 2018 sonuna kadar izleyeceği yeni ekonomik yol haritası hazır.

Hükümet, onuncu "Beş Yıllık Kalkınma Planı"nı, Meclis'e gönderdi.

Plana göre şu anda 10.700 dolar civarında olan kişi başına gelir 2018 sonunda 16 bin dolara yükselecek, işsizlik yüzde 7,2'ye, enflasyon yüzde 4,5'e düşecek.

Beş yıllık süreçte 4 milyon yeni istihdam hedeflenirken, Türkiye'nin "zenginler ligi"ne girmesi planlanıyor.

ÖZGÜRLÜKLER GENİŞLEYECEK

Nüfusun 2018'de 80 milyona ulaşacağı öngörülen planda sosyal yaşama dair hedefler de var.

İŞKUR'dan 310 bin kişiye iş

  • ebordro

Türkiye İş Kurumu, yılın ilk beş ayında 310 bin kişiyi işe yerleştirdi.

Ocak-Mayıs döneminde iş bulmak amacıyla Türkiye İş Kurumu'na (İŞKUR) 1 milyon 70 bin kişi başvurdu.

Bu dönemde İŞKUR da özel sektör ve kamudan 570 bin kişilik açık iş kaydı aldı.

Değerlendirmeler sonrasında beş ayda işe yerleştirilenlerin sayısı 310 bin kişi oldu.

İşe yerleştirilenlerin yüzde 85'i özel sektörde çalışmaya başladı.

İŞKUR, beş ayda, 65 bin'i kadın olmak üzere 140 bin kişiye de meslek edindirme kursu verdi.

Babacan: Tedbirli olma zamanı

  • ebordro

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Fed’in açıklamalarıyla birlikte sarsılan dünya piyasalarının ardından bugün artık tedbirli ve ihtiyatlı olma zamanı olduğunu söyledi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 4. Uluslararası İstanbul Altın Zirvesi'nde konuştu ve ABD Merkez Bankası Fed'den gelen açıklamaların ardından sarsılan küresel piyasaları değerlendirdi.

Babacan, dün Fed'in yaptığı açıklamalardan sonra, bugün piyasalara bakıldığında, bu açıklamaların sadece Türkiye'yi değil bütün dünyayı etkilediğinin görülebileceğini dile getirerek, dışa açık bir ekonomi olarak dünyanın etkilendiği bir durumdan Türkiye'nin etkilenmemesinin mümkün olmadığını ifade etti.

Kamuya 19 bine yakın memur alınacak

  • ebordro

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 247 kamu kurum ve kuruluşunca toplam 18 bin 846 kadro ve pozisyon için yerleştirme talebinde bulunulduğunu açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bu yılki Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarına göre yapılacak merkezi yerleştirme için kurumların bildirdiği kadroları, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'ne (ÖSYM) gönderdi.

Çelik, konuyla ilgili olarak "2013 yılı KPSS yerleştirme takvimine göre 24 Haziran-3 Temmuz 2013 tarihleri arasında tercihlerin alınacağı 2013/1 yerleştirmelerinde, 247 kamu kurum ve kuruluşunca toplam 18 bin 846 kadro ve pozisyon için yerleştirme talebinde bulunulmuştur" açıklamasını yaptı.

Dolar rekor kırdı, Merkez bankası müdahale etti!

  • ebordro

Dolar, Fed'in yıl bitmeden tahvil alımlarını azaltabileceğini açıklamasının ardından TL karşısında 1,9320'yi aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı. Türk Lirası da sert değer kaybetti. Bugünü 'istisnai gün' olarak belirleyen Merkez Bankası, art arda toplam 175 milyon doları bulan dört döviz satım ihalesi açtı. Merkez beşinci hamlesindeyse yarın valörlü 125 milyon dolarlık ihale açtı.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Ben Bernanke, ABD ekonomisindeki büyümenin, bankanın tahvil alımlarının hızını bu yıl düşürülebilmesine izin verecek kadar güçlü olduğunu söylemesi ardından TL güne sert değer kaybı ile başladı.

Dün akşam saatlerinde 1,8825/1,8828 seviyesinde işlem gören dolar/TL bu sabah 1,9150 TL'ye kadar yükseldi.

TARİHİ REKOR

Altın fiyatları 3 yılın en düşüğünde!

  • ebordro

Fed kararlarıyla zayıflayan altın, üç yılın en düşük seviyesine geriledi.

Altın, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) aşırı gevşek para politikasını sıkılaştırabileceğine dair sinyal vermesinin ardından iki yıldan uzun bir sürenin en düşük düzeyine indi.

Altın fiyatlarının ana desteklerinden biri olan ABD'nin aşırı gevşek para politikasının sıkılaştırılacağına dair endişelerle altının onsu yaklaşık yüzde 3'e yakın düşüşle Eylül 2010'dan bu yana en düşük düzey olan 1,295 dolara indi.

Fed iki gün süren toplantının ardından varlık alım programında değişikliğe gitmeyeceğini duyurdu. Ancak banka, tahvil alımlarının 2013 sonu itibariyle azaltılabileceğini söyledi.