2013 yılı Temmuz ayı konuları

İlk Okul Birinci Sınıf Kayıt Sorgulama

  • hayat

İlköğretim ilkokul birinci sınıf öğrenci kayıtları ne zaman olacak? 2013-2014 yılı birinci sınıf öğrenci kayıt işlemleri ve kayıt sorgulama



2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Ne Zaman Başlayacak?

2013-2014 eğitim öğretim yılı 16 Eylül Pazartesi günü başlıyor.

2013-2014 eğitim öğretim yılı 1. sınıf başlama tarihi, 9 Eylül 2013 Pazartesi.

2013-2014 eğitim-öğretim yılında 1. sınıfa başlayacak öğrencilerin hangi okula gidecekleri aileleri tarafından merakla bekleniyor. 1. Sınıfa başlayacak öğrencilerin hangi okula başlayacağı nüfusa dayalı sistemle otomatik olarak yapılıyor. Bu sistemle hangi kayıt bölgesinde iseniz o bölgedeki en yakın okula öğrencinin kaydı çıkmış oluyor.

Çocuğunuzun Kaydının Hangi Okula Çıktığını Nasıl Öğrenebilirsiniz?




Çocuğunuzun kaydının hangi okula çıktığını E-okul aracılığıyla öğrenebilirsiniz.

Çocuğumun Kaydının Çıktığı Okulu Değiştirebilir Miyim?

SBS kalkıyor dershane dönüşüyor

  • hayat

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, SBS’nin gelecek yıldan itibaren kaldırılacağını, dershanelerin ise özel okula dönüştürüleceğini açıkladı.

BAKAN Avcı, dün basın kuruluşlarının Ankara temsilcileri ve eğitim muhabirlerinin katıldığı basın toplantısıyla hem biten eğitim yılını değerlendirdi hem de gelecek yıla ilişkin planlarını açıkladı. Avcı’nın açıklamaları özetle şöyle:

TEK SINAV OLMAZ

Emekli ve memurların maaş zamları belli oldu!

  • ebordro

Haziran ayı enflasyon rakamları memur, sözleşmeli personel ve emeklilerin maaş zamlarını da belirledi. Memurlar, enflasyon farkı zammı olarak yaklaşık 20 lira alacak. En düşük memur maaşı, aile ve çocuk parası hariç 1.551 lira olacak. En düşük işçi emekli aylığı ise 959.50 liraya yükselecek.

Enflasyon, yılın ilk altı ayında yüzde 4 oranında arttı.

Memur, sözleşmeli personel ve memur emeklisine "ek zam"mın önü açıldı.

Memur ve sözleşmeli personelle memur emeklisine, yüzde 3 oranındaki Temmuz ayı zammına ek olarak yüzde 1 oranında da enflasyon farkı zammı yapılacak.

Temmuz ayında ödenecek zamlı maaşlar da belli oldu.

Memurlar, enflasyon farkı zammı olarak yaklaşık 20 lira alacak.

SBS KALKIYOR YERİNE 48 SINAV GELİYOR

  • hayat

Milli Eğitim Bakanı, Nabi Avcı, MEB, SBS, dersane, özel okul, haber, haberler, eğitim haberleri

Bakan Avcı'nın, dershanelerin özel okullara dönüştürülmesi ve SBS yerine merkezi sınavların getirileceğini açıklaması, eğitimcilerden tepki topladı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın, 8. sınıflar için yapılan Seviye Belirleme Sınavı’nın (SBS) yerine merkezî sınavların getirileceğini açıklaması kafaları karıştırdı.

Hükümet 185 bin işçiye zam teklifini sundu

  • ebordro

1.800 liranın altındaki maaşlara 150 lira iyileştirme ve birinci altı ay için yüzde 4, ikinci altı ay için ise yüzde 3 zam önerildi.

Hükümet ile Türk-İş arasında devam eden kamu kesimi toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde hükümetin teklifi sunuldu.

Kamuda çalışan 185 bin işçinin ücret ve sosyal haklarına yapılacak zam miktarının belirlenmesi için Türk-İş ile hükümet arasında yürütülen görüşmelerin 3'üncüsü bugün gerçekleştirildi.

Daha önceki 2 toplantıda sendikların taleplerini görüşen taraflar, hükümetin teklifine yoğunlaştı.

Hükümetin, 1.800 liranın altındaki maaşlara 150 lira iyileştirme, birinci altı ay için yüzde 4, ikinci altı ay için yüzde 3 zam yapılması ve sosyal yardımlara ise enflasyon oranında zam teklif ettiği öğrenildi.

Çeyrek altın almakta acele etmeyin

  • ebordro

İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Alaattin Kameroğlu, "Vatandaşlar Darphane altını, çeyrek altın, yarım altın, cumhuriyet altını almak için acele etmesin. 22 ayar tel bilezik şu anda Darphane'nin altınından daha ucuz'' dedi.

İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Alaattin Kameroğlu, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'ndeki grev kararının yansımalarını değerlendirdi.

Kameroğlu, Darphane grevinin külçe altın fiyatlarıyla değil, Darphane'nin basmış olduğu Darphane altınlarının piyasada bulunup bulunmamasıyla ilgili olduğunu belirtti.

Darphane altınlarının ziynet eşyası olarak alınıp satıldığını ve Ramazan ayı sebebiyle düğün ve nişanlar azalacağı için talepte de ciddi oranda düşüş yaşanacağı bilgisini veren Kameroğlu, altın almak isteyenlere şu tavsiyelerde bulundu:

Maliye Bakanlığı 2 bin müfettiş alacak

  • ebordro

Maliye Bakanlığı 2 bin vergi müfettiş yardımcısı alacak. Adaylar yazılı ve sözlü sınavla belirlenecek. Başvurular ise, 16-26 Temmuz tarihleri arasında olacak.

Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı'nın Resmi Gazete'de yer alan ilanına göre, 2 bin vergi müfettiş yardımcısı alınacak. Vergi müfettiş yardımcılığı giriş sınavı önce test usulde yazılı, sonra da sözlü olarak yapılacak.

Giriş sınavının yazılı bölümü 17 Ağustos 2013 tarihinde Ankara ve İstanbul'da tek oturum halinde yapılacak.

Sınava 9-10 Temmuz 2011 ve 7-8 Temmuz 2012 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarından KPSSP40, KPSSP54 ve KPSSP57 puan türlerinin herhangi birinden 75 ve üzeri puan alan adaylar başvurabilecek.

Ruhsat kolay, denetim sıkı oalcak

  • ruhsat

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin (TMMOB) projelerden vize ücreti almasını ortadan kaldıran yasal düzenlemeyi savundu.

TMMOB'un vize ücreti almasının yasal olmadığını ifade eden Erdoğan Bayraktar, "Amacımız, modern dünyada olduğu gibi ruhsat işlemlerini basitleştirmektir. Ruhsat sürecini olabildiğince hızlandırarak, denetimleri sıkılaştırmayı hedefliyoruz" dedi.

İŞKUR sokağa indi

  • işkur

3 bin noktada 8 bin personeli sahaya kaydıran İŞKUR, düşük ücret ve ağır çalışma şartlarının en büyük sorun olduğunu tespit etti

Kamu işçisinin zam oranı belli oldu

  • ebordro

Kamuda çalışan 200 bine yakın işçi için sürdürülen Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağlandı. 2013'te kamu işçilerine her iki altı ayda yüzde 4+4 zam yapılacak. Anlaşmayla kamuda en düşük işçi ücreti de 1100 lira oldu.

Kamuda çalışan 185 bin işçinin, 2013-2014 dönemini kapsayan ücret ve sosyal haklarına yapılacak zam miktarının belirlenmesi için Türk-İş ile Hükümet arasında yürütülen görüşme Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in başkanlığında yapıldı.

Toplantının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik ve Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu ortak basın toplantısı düzenledi.

Bakan Çelik, uzun görüşmelerin ardından taraflar arasında anlaşmanın sağlandığını bildirerek, şu bilgileri verdi:

İş garantili ilanlar okul kapattıracak

  • meb



MEB, iş garantisi vaadiyle öğrenci çeken özel sağlık meslek liseleri hakkında inceleme başlattı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yüzde yüz iş garantisi ilanlarıyla öğrenci çekmeye çalışan özel sağlık meslek liseleri hakkında inceleme başlattı.

MEB Özel Öğretim Genel Müdürü Mehmet Küçük, yaptığı açıklamada, son zamanlarda özel sağlık meslek lisesi sayısındaki artışa dikkati çekerek, bu okulların öğrenci kaydederken "4 yıl sonra işi hazır, yüzde yüz iş garantili" gibi ilanlar kullandıklarını söyledi.

Küçük, "Maalesef veliler de gerçeğe aykırı bu sözlere kanarak kayıt yaptırıyor. Bu öğrencilerin 4 yıl sonra bir kısmı iş bulamayacak, mağdur olacak. Çünkü bu okullara önemli ölçüde para veriliyor" diye konuştu.

LYS yerleştirme sonuçları için TIKLAYIN!

  • ebordro

ÖSYM, 2013 Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre, üniversite yerleştirme sonuçlarını açıkladı:

LYS yerleştirme sonuçları için TIKLAYIN!


Yükseköğretime sınavsız geçiş hakkı bulunan adaylarla Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre, 2013-ÖSYS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme sonuçları, ÖSYM'nin internet sayfasından açıklandı.

65 yaş aylığında önemli değişiklik!

  • ebordro

Yaşlılık aylığı olarak bilinen 65 yaş aylığında önemli bir değişikliğe gidildi. Muhtaç sayılma kriteri değiştirilerek 65 yaş aylığının kapsamı genişledi. Meclisten geçen torba kanun sonrası daha fazla kişiye 65 yaş aylığı bağlanması mümkün olacak. Şu ana kadar aylık geliri 124 TL’nin altında olanları kapsayan bu aylıkta yeni muhtaçlık sınırı asgari ücretin 3’te 1’i yani 243 TL olarak uygulanacak. Böylece yeni düzenlemeyle hane içinde kişi başı ortalama aylık gelirin üst sınırının yükseltildiği ve bu nedenle daha fazla kişinin 65 yaş aylığından yararlanabileceği görülüyor.

Aylık maaş 130 TL