2013 yılı Agustos ayı konuları

KPSS sonuçları açıklandı

  • ebordro

ÖSYM, Kamu Personeli Seçme Sınavı A Grubu ve Öğretmenlik ile Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavı sonuçlarını açıkladı.

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, 6-7 Temmuz'da yapılan KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı ile 14 Temmuz'da yapılan 2013-Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) Sınavı'nın değerlendirme işlemleri tamamlandı.

Adaylar, sınav sonuçlarını ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden TC kimlik numaraları ve şifreleriyle öğrenebilecek. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

Şeker hastasına emeklilik müjdesi

  • ebordro

Diyabet, sara, astım gibi kronik hastalığı olanlara malulen emeklilik yolu açılıyor. SGK düzenlemeyi hazırladı. Malulen emeklilik için hastalıkları belgelendirmek gerekecek.

Malulen emekliliğin kapsamı genişletiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) Sağlık Bakanlığı'nın görüşünü alarak hazırladığı yeni düzenlemeyle birlikte, çalışma gücünde kayıp oluşturan kronik hastalıkları bulunanlar da malulen emeklilik kapsamına alınacak.

ORGAN NAKLİ OLANA DA

100 bin sözleşmeliye kadro müjdesi

  • ebordro

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kamuoyunda "Torba Kanun" olarak adlandırılan ve çok sayıda düzenleme öngören yasayı onayladı. Yasa, 100 bin sözleşmeli personele kadro müjdesinden TMMOB'un vize yetkisinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na verilmesine, ehliyetle ilgili düzenlemelerden muhtaçlık aylığına kadar 80 kanunda yeni düzenleme öngörüyor.

Araç sahibine sürpriz ceza!

  • ruhsat

Trafik kurallarında yapılan değişiklikle ehliyetsiz araç kullanırken yakalanan sürücü, ruhsat sahibini de yakıyor. Bu sürücülere verilen 1407 liralık cezanın aynısı araç sahibine de kesiliyor

Memurun 1 ay sürecek zam pazarlığı başladı

  • ebordro

Kamu görevlilerinin 2014-2015 yıllarına ilişkin mali ve sosyal haklarını belirlemek üzere yürütülecek toplu sözleşme görüşmelerinin ilk toplantısı başladı. Memur-Sen yüzde 6+6 zam talep ediyor. Hükümetin önerisi ise yüzde 3+3 zam.

Memur sendikaları ile Hükümet arasında ilk kez yapılacak toplu sözleşme görüşmelerinin ilk oturumu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndaki Reşat Moralı Toplantı Salonu'nda başladı.

Toplu sözleşme masasında, Kamu İşveren Heyeti'ne, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Kamu Görevlileri Sendikaları Heyetine ise Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu başkanlık yapıyor.

Çelik, 2 milyon 650 bin memurla, 1 milyon 900 bin memur emeklisinin mali haklarını görüşeceklerini söyledi.

Jet ruhsat vizyonda!

  • ruhsat

Açıldığı günden beri ruhsatsız olan 6 sinema salonuna jet ruhsat verilen Shemall AVM'de yer alan diğer kaçak alanlara ne yapılacağı ise meçhul

Antalya'da yer alan alışveriş merkezlerinin (AVM) kaçakları düşündürüyor. Terasını branda ile gölgelendiren esnafın, şikayet nedeniyle belediye tarafından cezalandırıldığı Antalya'da, AVM'lerin kaçak alanlarına ise ses çıkmıyor. Konunu son güncel örneği ise Shemall AVM oldu. Mayıs 2008 tarihinde hizmete açılan Shemall AVM'de faaliyet gösteren 6 sinema salonunun açıldığı günden bu yana ruhsatsız hizmet verdiği ortaya çıktı. Ruhsatsız sinema skandalının ortaya çıkmasının ardından, Kapsam Sinemacılık ve Turizm Hizmetleri Sanayi Tic. A.Ş adına jet hızıyla ruhsat verildi.

SİNEMA İLE SINIRLI DEĞİL

500 bin kişiye maaş müjdesi

  • ebordro

Son Torba Kanun kapsamında muhtaç aylığı ve malulen emeklilikte yapılan düzenlemelerle yüz binlerce kişi 1 Eylül'den itibaren yeni maaş almaya başlayacak.

Yeni kanunla aylık geliri 244 liradan az olanlar artık muhtaç kabul edilecek. Sadece 65 yaşından büyükler değil, bakıma muhtaç çocuğu olan aileler ile 18 yaşından büyük engelliler de bundan yararlanabilecek.

SÜREKLİ HASTAYA EMEKLİLİK

Malulen emeklilikte yapılan düzenlemelerle de birçok mağduriyet giderilecek. Organ nakli olanların malullük aylığı kesilmeyecek. Tek tarafı felçlilere ve kronik rahatsızlıkları olanlara malullük aylığı bağlanacak.

Memurlara müjdeli haber

  • ebordro

Memur, toplu sözleşmeden zammın yanı sıra yeni haklar da elde etti. ‘IMF dönemi’nde tasarruf için kaldırılan memur servisleri yeniden konulacak. Birçok bakanlık memuru yıllar sonra servise binecek.

Jet hızıyla sonuçlanan toplu sözleşme görüşmelerine Memur-Sen dışındaki konfederasyonların itirazları sürerken, imzalanan metin Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 2014 ve 2015'i kapsayan sözleşme metninde zammın yanı sıra bir dizi yeni hak sıralanıyor.

4C'liye aile yardımı

Çalışan kadınlara yönelik yeni uygulamalar!

  • ebordro

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, gebe ve emziren kadınların çalıştırılma şartlarıyla ilgili olarak yeni düzenlemeler getirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan 'Gebe Veya Emziren Kadınların Çalıştırılma Şartlarıyla Emzirme Odaları ve Çocuk Bakım Yurtlarına Dair Yönetmelik' Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

GEBE KADINLARA YÖNELİK YENİ UYGULAMALAR

Yönetmenliğe göre; gebe kadınlar için işyerlerinde gebe kadınlara yönelik olarak şu uygulamalar geçerli olacak;

Kredi kartı limitlerine sınırlama geldi

  • ebordro

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) kredi kartı limitleriyle ilgili olarak harekete geçti. BDDK'nın açıkladığı taslağa göre, geliri 1.000 TL ve altındakiler için kredi kartı limiti 1.000 TL ile sınırlandırılacak. Limiti 1.000 TL üzerinde olanların gelirini belgelendirmesi gerekecek. Ayrıca gelirin sürekliliği de kontrol edilecek.

BDDK yaptığı açıklamada, "Asgarî ödeme tutarının, kredi kartı limiti 15.000 Türk Lirasına kadar olan kredi kartlarında dönem borcunun yüzde 25'inden yüzde 30'una, kredi kartı limiti 15.000 Türk Lirasından 20.000 Türk Lirasına kadar olan kredi kartlarında dönem borcunun yüzde 30'undan yüzde 35'ine yükseltilmesi ve bu oranlara kademeli bir şekilde ulaşılması öngörülmektedir" denildi.

Kredi kartının risk ağırlığını artırdı

Dershaneler 2014 sonbaharında kapanacak!

  • ebordro

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, dershanelerin 2014-2015 eğitim öğretim yılından itibaren kapanacağını belirterek, öğretmenlerin Bakanlık sistemine entegre edilmesi için bir çalışma yapılacağını söyledi.

Altının yükselişi kısa sürecek

  • ebordro

Uluslararası emtia piyasalarını yakından takip eden Duke Üniversitesi Uluslararası Ekonomi Profesörü Campbell R. Harvey, altın fiyatlarının zaten yüksek seviyede olduğunu belirterek, bundan sonraki dönemde daha çok aşağı yönlü seyir izlemesi olasılığının daha fazla olduğunu söyledi.

ÖSYM, 39 uzman alacak

  • ebordro

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığında istihdam edilmek üzere, 39 sözleşmeli uzman alınacak.

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, 657 sayılı Kanun ve diğer mevzuat hükümlerine bağlı kalmaksızın, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu kapsamında sigortalı olarak 39 sözleşmeli uzman personel alınacak.

Giriş sınavı sözlü usulüyle 10 Eylül'de Ankara'da yapılacak.