2013 yılı Eylul ayı konuları

Altın fiyatlarının yükselişi uzun sürer mi?

  • ebordro

Dünya Elmas Borsaları Federasyonu Başkanı Ernest Blom altının uzun vadede yükseleceğini öngördü. Blom'a göre altın fiyatları bazı ülkelerden gelen tüketici taleplerinden etkilenecek. Blom'a göre Türkiye de önemli alıcı ülkeler arasında yer alıyor.

Uluslararası piyasalarda altın fiyatlarındaki dalgalanma ve yükseliş uzmanları ikiye böldü. Uzmanların bir kısmı altındaki yükselişin devam edeceği yönünde görüş belirtirken, bir kısmı da fiyatların düşeceğini söylüyor.

SGK 65 müfettiş yardımcısı alacak

  • ebordro

Sosyal Güvenlik Kurumu 65 müfettiş yardımcısı alacak. Yazılı sınav 26-27 Ekim 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) müfettiş yardımcılığına ilişkin sınav duyurusu Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

2014 TEOG Sınav Bilgileri

  • hayat

İşte Yeni SBS'nin Tüm Ayrıntıları,

MEB'in masasındaki çalışmaya ulaşıldı. İşte önümüzdeki yıldan itibaren uygulanacak yeni SBS'nin ayrıntıları…

SBS'nin yerine getirilecek yeni sistemde Türkçe, Fen, Matematik, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil ve Din Kültürü'nden sınavlar aralık ve nisan ayı sonunda yapılacak.

MEB E OKUL SBS SİSTEMİ YERİNE HANGİ SİSTEM GELİYOR ?

  • hayat

MEB E OKUL SBS YERİNE (TEOG) GETİRİYOR. MEB E OKUL SBS SİSTEMİ YERİNE HANGİ SİSTEM GELİYOR ?


Bu yıl sonuncusu yapılan e okul SBS sisteminın yerine hangi sistem gelecek. E okul SBS sisteminin yerine gelecek olan sistem nasıl işleyecek. E okul SBS sınavının yerini alacak sistemin adı (TEOG) olacağı belirtildi. E okul SBS'de yeni sistem ve E okul SBShaberleri.





Yeni sistemle, her yıl merkezden yapılacak 6 temel dersten 6 sınav getirildi. Yerleştirmede belirleyici olan tek sınavın kaldırılmasına paralel olarak da, yeni sisteme 'Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş' (TEOG) adı verildi.

2014 TEOG Sınav Bilgileri

  • hayat

İşte Yeni SBS'nin Tüm Ayrıntıları,

MEB'in masasındaki çalışmaya ulaşıldı. İşte önümüzdeki yıldan itibaren uygulanacak yeni SBS'nin ayrıntıları…

SBS'nin yerine getirilecek yeni sistemde Türkçe, Fen, Matematik, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil ve Din Kültürü'nden sınavlar aralık ve nisan ayı sonunda yapılacak.

Emeklinin parası bankada

  • ebordro

Promosyon almak için son dönemece giren emekliler heyecanla bekliyor. Bankalar yıllardır maaşlarını ödedikleri emeklilere promosyon parası da verecek.

12 sınavla okullar dershaneye dönüşür

  • eokul

Özel Okullar Birliği Derneği'nin Eş Başkanı Cem Gülan, SBS yerine düşünülen ve "Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş" olarak adlandırılan yeni sistemin, okulları dershaneye dönüştüreceğini söyledi

SINAV DEĞİL, ‘YAZILI”: TEOG

  • eokul

SBS’nin yerine getirilen modelin ismi ‘Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş’ (TEOG) oldu. Yeni modelde sınav yerine ‘yazılı’ ifadesi kullanılacak.

Sınav değil, ‘yazılı’: TEOG

Yeni ortaöğretime geçiş sistemi açıklanıyor

  • eokul

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, gelecek yıldan itibaren uygulanacak yeni ortaöğretime geçiş sistemini yarın düzenlenecek basın toplantısıyla açıklayacak.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren uygulanacak yeni ortaöğretime geçiş sistemini yarın açıklayacak.

Bakanlık, temel eğitimden ortaöğretime geçişte 2008 yılından itibaren uygulamaya başladığı Seviye Belirleme Sınavı'nı (SBS) bu sene son kez düzenlemişti.

SBS yerine getirilecek yeni sisteme ilişkin uzun bir dönemdir yoğun bir şekilde çalışma yürüten Bakanlık, çalışmaları tamamlayarak yeni modeli belirledi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, temel eğitimden ortaöğretime geçişte uygulanacak yeni sistemi, tüm detaylarıyla yarın düzenlenecek basın toplantısında anlatacak.

Bakan Avcı yeni sınav sistemini anlattı

  • hayat

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, temel eğitimden ortaöğretime geçiş modeli hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Bakan Avcı yeni sınav sistemini anlattı

Bakan Avcı yeni sınav sistemini anlattıBakan Avcı yeni sınav sistemini anlattıBakan Avcı yeni sınav sistemini anlattı

İNTERNET HABER - Kısa vadede merkezi sınav sistemi kaldırılıyor. 'Orta vadede test sınavı yerine klasik sınav geliyor. Yeni sistemde okul ön plana çıkacak.

Lise öğretmenlerine yönelik Fatih Projesi eğitimi açılış programına katılan Avcı, temel eğitimden ortaöğretime geçiş modeli hakkında kamuoyunu bilgilendirme toplantısında konuştu.

İşte Avcı'nın konuşmasından öne çıkan satır başları:

"Uzun yıllara dayanan çalışmanın bir kısmı. Çünkü kısa orta ve uzun vadeli yerleştirme mantığından bahsediyoruz.

AÇIK UÇLU KLASİK SINAVLAR GELİYOR

Kısa vadede merkezi sistemi kaldırıyoruz. Orta vadede test sınavlar yerine açık uçlu klasik sınavlar yapmayı, tablet bilgisayarlardan yararlanmayı planlıyoruz.

SBS yerine gelen yeni sınav sistemi TEOG

  • hayat

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Seviye Belirleme Sınavı'nın (SBS) yerini alacak TEOG olarak adlandırılan sistemi açıkladı. Avcı, "Açık uçlu sınavlarla yerleştirmeler yapılacak" dedi...

Yeni sistem sayesinde öğrencilerin arkadaşları ve aileleri ile daha çok vakit geçirebileceğini belirten Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Sınava geç kalma hastalıktan dolayı sınava girememe kaygıların ortadan kaldırıyoruz. Bu uygulama uzun yıllardan beri üzerinde çalışılan ve alt yapısı hazırlanan bir çalışma. Okul ve sınıftaki kazanımları ön plana çıkarıyoruz." dedi.

2013 - 2014 eğitim - öğretim yılından başlayarak 6 temel ders için 8. sınıfta öğretmen tarafından dönemsel olarak yapılan sınavlardan bir tanesi merkezî olarak gerçekleştirilecek. Merkezi değerlendirme kapsamında şu dersler yeri alıyor; “Fen ve teknoloji, matematik, Türkçe, yabancı dil, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük.”