'İnsanların yüzde 78'i işini sevmiyor'



AA Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. Kızıldağ, "10 yıldır düzenli olarak araştırma yapıyoruz. Buna göre iş hayatındaki insanların yüzde 22'si işini seviyor, yüzde 78'i ise sevmiyor" dedi.

Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. Şaban Kızıldağ, 10 yıldır düzenli olarak araştırmalar yaptıklarını belirterek, "Buna göre iş hayatındaki insanların yüzde 22'si işini seviyor, yüzde 78'i ise sevmiyor. Doktor da, mühendis de, pilot da sevmiyor. İşini sevmeyen bir insanın dünyayla barışık olması mümkün mü?" dedi.

Kızıldağ, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Gaziantep Ticaret Borsası'nca Zeugma Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen "Mazeret Yok" seminerinde yaptığı konuşmada, bugüne kadar bu seminerler aracılığıyla 1 milyon 50 bin kişiyle bir araya geldiklerini ve katılımcılara "mazeret yok" kelimesini tekrar ettirdiklerini söyledi.

İnsanların çok mazeret ürettiğini ve bu yüzden çoğu zaman fırsatları kaybettiğini dile getiren Kızıldağ, "Üretmek, değişmek, gelişmek, kendin ve ülken için ölüm hariç mazeret yok" ifadesini kullandı.

Başarılı bir insan olabilmenin yolunun iyi bir aileye, eğitime ve çevreye sahip olmaktan geçtiğini aktaran Kızıldağ, insanların karakterinin büyük oranda 7 yaşına kadar oluştuğunu, 12 yaşına gelindiğinde şekillendiğini anımsattı. Kendisiyle problemi olan bir insanın çevresiyle barışık olmasının mümkün olmadığını belirten Kızıldağ, şöyle devam etti:

"Sağlıklı bir ruh hali için insan önce kendini, ardından da dinine, diline, rengine bakmadan başkalarını sevecek. Çünkü gözyaşları aynı. Farklı bir gözyaşı rengi yok. Kimsenin kimseden üstünlüğü yok. Bu ülke 35 yıldır terör belasıyla birçok şey kaybetti. Sağlıklı bir ruh hali için insan yaptığı işi sevecek. Bu ülkenin yüzde 80'i yaptığı işi sevmiyor. 10 yıldır düzenli olarak araştırma yapıyoruz. Buna göre iş hayatındaki insanların yüzde 22'si işini seviyor, yüzde 78'i ise işini sevmiyor. Doktor da, mühendis de, pilot da sevmiyor. İşini sevmeyen bir insanın dünyayla barışık olması mümkün mü? İnsan ait olduğu yeri sevecek ki mutlu olsun. Sağlıklı bir ruh hali için insanın sağlam bir inancı olacak. İnsanın sağlam hayalleri olacak ve o hayallere bağlı planları ve o planlara bağlı uygulamaları olacak. Hayali olmayanın geleceği olmuyor."

"Özgüvenimizi her zaman yüksek tutmalıyız"

Başarılı olabilmenin yollarını da anlatan Kızıldağ, birinci unsurun kesintisiz çalışmak olduğunu söyledi. Koşullara ayak uydurabilmenin de önemli olduğunu vurgulayan Kızıldağ, kurumsal kalitede bütünlüğe önem verilmesi gerektiğini kaydetti.

Herkesin kendine güvenmesini isteyen Kızıldağ, "Türk milleti, her zaman imkansızlıklar içerisinde başarılı olmuştur. O yüzden şükürler olsun bizim yapamayacağımız hiç bir şey yok. Yeter ki önce kendimize, ardından yaşadığımız yere, ardından da ülkemize güvenelim. Güven olduğu zaman işe başlamak için önemli aşamalar kaydetmiş oluruz. O yüzden özgüvenimizi her zaman yüksek tutmalıyız. Ama ne yazık ki bizim yetiştirilme tarzımız itibarıyla özgüvenimizi yitirerek, içimizdeki çocuğu öldürerek bugünlere geldik. Şimdi bir iş adama 'gel şurada konuş' desek, ne diyeceğini bilemez. Aslında konuşacak çok şeyi vardır ama yapamaz çünkü toplum önüne çıkınca ilkokuldaki çocuğun sözlü psikolojisine bürünürüz. Ama bunları değiştirmek bizlerin elinde. Birbirimizle daha çok konuşup, daha çok iletişim kurarsak başarı emin olun daha kolay gelecektir" diye konuştu.

Konular

Taşeron İşçilerin Yeni Statüdeki Hakları Neler Olacak?
Teknolojik gelişmeler iş dünyasını nasıl etkileyecek?
4/C'den 4/B'ye geçişlere dava açıldı
Teknoloji üretene kaynak müjdesi
MYK Kalite Güvence Yönetmeliği Yayımlandı
Proje Bazlı Teşvik Sistemi Nedir?
Çay demleme ve çay servisi işi, teknisyen yardımcısına yatırılabilir mi?
İşçi sendikasından kadroya alınan taşeron içşilere öneriler
Milli Parklar'da görevli personele fazla mesai ücreti var mı?
Maaşın elden ödenmesi haklı fesihe girer mi?
Özelleştirme kapsamına alınan kurumlar hangileri?
Dizi şakası işinden etti!
Kapıcılar için ilave istihdam teşviki var mı?
Vale mesleği nedir ne kadar maaş alır?
Turist getiren (A) grubu seyahat acentelerine destek
Roman vatandaşa devlette iş fırsatı
İşten ayrılana ihbar tazminatı ödenir mi?
Patronun fırçaladığı işçi istifa ederse tazminat alabilir mi?
Dedikodu yapan müdür kovulabilir mi?
Taşeronda ücretli ve ücretsiz izinler
Sosyal medya uzmanlığı iş ilanları artıyor
Maaşın geç ödenmesi işçiye istifa hakkı verir mi?
Kağıt üzerindeki eğitimler işvereni kurtaramayacak
Taşerondan kadroya atandım başka kuruma geçeceğim istifa edebilir miyim?
KDK taşeron işçiye kadro yolunu açtı
Yoğun mesai ve yüksek hedefler çalışanı tüketiyor
Meslekten çıkarılanlar başka kurumların kadrolarına atanabilirler mi?
Devlete sınavsız işçi aranıyor
Köyüne dönmek isteyene arsa desteği
4/B'lilerin izin hakları iyileştiriliyor